Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Paneli gerçekleşti

KADEM Konya Temsilciliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile “Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları” konulu panel düzenlendi.
Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları Paneli gerçekleşti

‘Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ konulu panel İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, KADEM İl Temsilcisi Aytül Dağ ve çok sayıda öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

Şiddettin boyutları ve çözümlerini panelist Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birekul, Klinik Psikolog Hatice Şen, Avukat Fatma Kola Bozkurt ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Karapınar anlattı.

siddetin-anatomisi-ve-cozum-yollari-paneli-gerceklesti-5.jpg

‘HER YAŞTA KADININ HAYATINA DOKUNUYORUZ’

Adaletli bir toplumun inşa edilmesi için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kadem İl Temsilcisi Aytül Dağ, “8 Mart 2013 tarihinde kurulan KADEM 53 temsilciliği ile varoluşlar eşiğinin adalet ilkesiyle yola çıkmış bir sivil toplum kuruluşudur. Kadın ve erkeğin yaratılış olarak farklı özelliklere sahip olduğunu ancak sorumluluklar noktasında bir bütünü tamamladıkları eğitimlerimizde detaylı bir şekilde anlatılmaktadır. Aynı zamanda ‘Güven Toplumunun İnşası Şiddetin Anatomisi ve Çözüm Yolları’ başlıklı modülümüz, uygun görülen eğitim kurumlarına vermekteyiz. Yasal haklar eğitimlerimiz ve kadınların hakları konusunda bilinçlendirici eğitimler veriyoruz. Her yaştan kadının ve genç kızın hayatına dokunarak adaletli ve hakkaniyetli bir toplumsal düzenin inşa edilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Güvenli ve adil bir toplumun yolu eğitimden geçiyor. Bu eğitimin, şiddetin psikolojik, hukuki ve dini boyutlarıyla bir bütün olarak ele alınarak şiddeti açığa çıkaran sebepler, şiddet türleri ve şiddetin önlenmesine yönelik çözüm önerileri alanında uzman ismin çalışmalarıyla aktarılmaktadır.” şeklinde konuştu.

siddetin-anatomisi-ve-cozum-yollari-paneli-gerceklesti-2.jpg

‘ÖĞRETMENLERİMİZ TOPLUMUN EN SEÇKİN ŞAHSİYETLERİ’

Öğretmenlerin toplumun en seçkin şahsiyetleri olduğunun altını çizen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, “Öğretmenlerimiz, toplumun ne seçkin örnek şahsiyetleri olarak toplumun inşasında sizlerin büyük desteğine ihtiyacımız var. Bu sunumdan bizler kıymetli hocalarımızdan değerli bilgileri alarak öğrencilerimize toplumu aydınlatmaya çalışacağız. KADEM Konya Temsilciliğine ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu program sayesinde öğretmenlerimizin aldıkları bilgi, beceri ve tutumlarla toplumun inşasında belirli bir yol kat edeceğimize inanıyorum.” İfadelerine yer verdi.

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

siddetin-anatomisi-ve-cozum-yollari-paneli-gerceklesti-4.jpg

 Muhabir
Etiketler :