Sigaradan Kurtulmak İçin Ramazan Ayı Bir Fırsat!..

31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü nedeniyle açıklama yapan Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, sigaradan kurtulmak için Ramazan Ayı’nın büyük bir fırsat olduğunu ifade etti.
Sigaradan Kurtulmak İçin Ramazan Ayı Bir Fırsat!..

Kanser hastalıklarının temelinde büyük bir alan oluşturan sigara başta olmak üzere diğer tüm tütün ürünlerinden kurtulmak için Ramazan Ayı büyük bir fırsata dönüşebilir. Manevi atmosferin yoğunlukta yaşandığı Ramazan Ayı ile birlikte sigara ve nargileden kurtulmanın daha da kolay olabileceğini ifade eden Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, önemli olanın bırakmak istemek olduğunu dile getirdi.

seyit-karaca-001.jpg

31 Mayıs tarihinin tüm dünyada “Dünya Sigarasız Günü” ya da “Dünya Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Dr. Karaca, bu vesile ile herkesi tütün ürünlerinden uzaklaşmaya davet etti. Günümüz şartlarından en az sigara kadar tehlikeli nargile ürünlerinin sağlığı tehdit ettiğine dikkati çeken Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Seyit Karaca, “31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü’nün Ramazan Ayı’na denk gelmesi büyük şans. Sağlıklı yaşam için tütün mamullerinden uzaklaşmak isteyenler bu günü fırsata çevirerek, kanser gibi tehlikeli hastalıklardan kendilerini korumaya alabilirler. Dünyada; sigara, nargile ve diğer tütün mamulleri milyonlarca kanser gibi ölümcül hastalıkların temelini oluşturuyor. Daha uzun ve sağlıklı bir yaşam için sigaradan bir an evvel kurtulmak gerekiyor” dedi.

 

Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını ifade eden Dr. Seyit Karaca, kullanım yaşının her geçen gün azaldığı sigaradan kurtulmanın, ancak toplumsal bilinçle olabileceğini kaydetti. Karaca, özellikle çocukların sigaraya karşı bilinçlendirilmesi noktasında okullarda tütün ürünlerinin zararlarına yönelik eğitim çalışmalarının yapıldığını ve bu tür faaliyetlerin tüm yıla yayılmasının daha iyi sonuçlar vereceğini sözlerine ekledi. Ayrıca, çocuklara en yakın ve en uygun rol modellerin anne-babalar olduğunu dile getiren Karaca, çocuklarının bu illete bağlanmaması için anne-babalara da önemli roller düştüğünü, bu konudaki bilinçlenmenin çocukluk çağından itibaren başladığını belirtti.