“Sigarayı bırak, hayatı bırakma!”

Yeşilay Konya Şube Personeli Gamze Yekebaşlı, “Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma” kampanyasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde ise özellikle genç neslin bu konuda bilinçlenmesi için okullarda eğitimler verdik” dedi.
“Sigarayı bırak, hayatı bırakma!”

Yeşilay Konya Şube Personeli Gamze Yekebaşlı, yazı işleri müdürümüz Seyfullah Koyuncu’yu ziyaret etti. Yeşilay Konya Şubesi’nin yeni yönetim kurulu ve projeleri hakkında Koyuncu’ya bilgi veren Yekebaşlı şunları ekledi: “2018 Yeşilay Yönetim Kurulumuz yeniden yapılandırıldı. Türkiye Yeşilay Genel Merkez Delegesi olan Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, aynı zamanda Konya Şubesi Başkan yardımcısı olarak da görev aldığı süreçte gerçekleştirdiği başarılı projelerle, Yeşilay Konya Şubesi Genel Başkanlığı görevine getirildi. Yeşilay bünyesinde madde bağımlılığı başta olmak üzere farklı alanlardaki çalışmaları ile dikkatleri çeken Büyükhelvacıgil, yönetim kurulunda İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi,  Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversite gibi farklı kamu kurum ve kuruşlarının yanı sıra özel sektör temsillerine de yer vererek yeni bir uygulama modeli geliştirdi. Yeni Yönetim Kurulumuz ile çalışmalarımıza hız kazandırmaya devam ediyoruz. Üye sayımızı, çevre ve sosyal alanlarda,  okullarda faaliyetlerimizi arttırarak farkındalık çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Yine bu kapsamda gerçekleştirilen, Yeşilay’ın Sağlık Bakanlığı ile birlikte sigarayı bırakmaya yönelik olarak yürüttüğü “Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma” kampanyası büyük ilgi gördü.”

SİGARA İLE AKTİF MÜCADELE SÜRÜYOR

Bilimsel alt yapı ve uzman kadrolarla hazırlanan bu kampanyada bilhassa dijital medya kanalları kullanılarak sigara bağımlılığına yönelik bilinçlendirme çalışmalarının etkin bir şekilde devam ettiğini söyleyen Yekebaşlı, “Bu kampanya kapsamında sigarayla aktif bir şekilde mücadele eden, farkındalık çalışmaları yapan ve her yaş grubuna özelleştirilmiş içeriklerle eğitimler veren Yeşilay’ın Konya Şubesi, vatandaşların sigaraya ve zararlarına karşı farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’nde ise özellikle genç neslin bu konuda bilinçlenmesi için okullarda eğitimler verdik” dedi. Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) ve Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) programları hakkında da bilgi veren Yekebaşlı, YEDAM’larda alkol/madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması için uzman klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının iş birliğinde verilen ücretsiz psikososyal destekler ile tedavi süreci sonrasında bireylerin temiz kalmaları konusunda ciddi destekler sağlanıldığını belirtti. Ayrıca Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı (TBM) ile de tüm Türkiye’ye ulaşılıp, her yaş grubu ve sosyal seviyede bağımlılıkla mücadele için çalışmaların devam ettirildiğine ve Konya Yeşilay Şubesinin de aktif olarak bu programa destek verildiğine değindi.

MUSTAFA ÇİMEN / YENİ HABER GAZETESİ