Sığınmacı çocuklar korosu gururlu

Adıyaman'daki çadır kentte Suriyeli çocukların oluşturduğu koro, katıldığı organizasyonlarda sergilediği performansla beğeni topluyor.
Sığınmacı çocuklar korosu gururlu

Suriye'deki iç savaştan kaçarak geldikleri Türkiye'de, Adıyaman'daki çadır kente yerleştirilen Suriyeli çocuklara, müzik halıcılık, tekstil, dikiş-nakış, el sanatları ve müzik gibi birçok alanda kurslar veriliyor. Suriyeli çocuklar, özellikle müzik kursuna büyük ilgi gösteriyor. Eğitimin devam ettiği kursta Suriyeli çocuklardan oluşan 10 kişilik koro, Arapça ve Türkçe seslendirdiği türkülerle adından söz ettiriyor. 

"Dünya İnsani Zirvesi" ve "15 Temmuz Kahramanlarının Türkülerini Söylüyoruz" organizasyonlarına katılan koro, seslendirdiği eserlerle beğeni topluyor.

Usta öğretici Dündar Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzik eğitimlerine temelden başladıklarını belirterek Suriyeli çocuklara müzik eğitiminde kısa sürede ciddi mesafe kat ettiklerini, daha sonra "Adıyaman Konaklama Tesisi Korusu"nu kurduklarını söyledi.

Koruyu kurduktan sonra Suriye'deki savaşı konu alan "Halep'ten kanlar akıyor" isimli bir türkü yazdığını ve çocukların seslendirdiği bu türkünün beğenildiğini anlatan Ayhan, "Suriyeli çocuklar, Türkçe öğrendikten sonra bu eseri daha iyi anladılar, ne için yazıldığını anladılar. Koro olarak da seslendirdiklerinde duygulandılar, ağladılar. Onlarla birlikte ben de hüzünlendim seslendirdiğimiz eserlerde." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için türkü yazdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgisinden dolayı "Selam olsun" adında bir türkü bestelediğini aktaran Ayhan, koronun seslendirdiği bu türkünün de ilgi gördüğünü dile getirdi.

Koronun tek kız üyesi Fatma el-Musa ise büyük organizasyonlarda yer aldıkları için çok mutlu olduklarını vurguladı.

Türk halkına minnettar olduğunu aktaran el-Musa, "Demokrasi şehitleri için program düzenleyen ve bizi davet eden herkese teşekkür ediyorum. Böyle programlara davet edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmeyi çok istiyoruz. Biz Türkiye'den ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok memnunuz. Bu koroda seslendirdiğimiz türkülerle hem ülkemizdeki hem de Türkiye'deki şehitleri anmaya, unutmamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.