Sığınmacı çocuklara karne günü etkinliği

Edirne ve Kırklareli'de yaşayan sığınmacı çocuklar, düzenlenen karne günü etkinliğinde pakta oyunlar oynadı, palyaçolarla eğlendi.
Sığınmacı çocuklara karne günü etkinliği

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, sığınmacı çocuklar içinkarne günü etkinliği düzenledi.

Edirne ve Kırklareli'de eğitim gören Suriye, Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden 80 sığınmacı çocuk etkinlik kapsamında Özgür Çocuklar Parkı'na minibüslerle getirildi.

Çocuklar dernek üyelerinin gözetiminde, hep birlikte parkta oyunlar oynadı, palyaçolarla eğlendi.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Kent Mültecileri Koruma Programı Sosyal Çalışmacısı Açelya Sungur, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinlikte ilkokullarda eğitim gören sığınmacı öğrencilerin yer aldığını söyledi.

Çocukların kendi ülkelerindeki olumsuz durumlar nedeniyle Türkiye'ye geldiğini ve eğitimine devam edebildiğini anlatan Sungur, "Suriye, Afganistan ve Pakistan'dan, Edirne ve Kırklareli'ne aileleriyle gelen çocuklarımız bu etkinlikte yer aldı. Çocuklara alacakları karnenin ödülünü şimdiden verdik. Gönüllerince eğlendiler. Çocuklar burada ip atladı, top oynadı, palyaçolarla eğlendi. Onlara çeşitli hediyeler dağıttık. En çokta yüz boyamayı sevdiler. Etkinliğimizi düzenlememizde bize yardımcı olan kurumlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.