Sığınmacı çocuklara oyunla terapi

İzmir'de bir grup gönüllünün oluşturduğu yardım girişimi, çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacı çocuklara psikolojik destek için oyunlar oynuyor.
Sığınmacı çocuklara oyunla terapi

İzmir'de farklı mesleklerden gönüllülerin Suriyeli sığınmacı çocuklara yardım için oluşturduğu grup, gıda, giyecek ve oyuncak yardımının yanı sıra çocuklarla oyun oynayarak onlara psikolojik destek vermeye çalışıyor.

Aralarında sanatçı, öğrenci ve serbest meslek sahiplerinin bulunduğu Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyeleri, ülkesindeki savaştan kaçarak İzmir'e sığınan ve Torbalı, Menemen ve Foça gibi ilçelerde naylon çadırlarda yaşama tutunmaya çalışan Suriyelilere destek olmaya çalışıyor. Kendi çabalarıyla topladıkları gıda, giyecek ve oyuncak yardımlarını Suriyeli ailelere götüren grup üyeleri, yaşıtlarına sunulan bir çok imkandan uzak yaşayan Suriyeli çocuklarla birlikte oyunlar oynuyor.

Grup üyelerinden tiyatro eğitmeni Heval Çamlıbel Bayman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle yiyecek, giysi ve oyuncak topladıklarını, bunları tasnifledikten sonra araçlarıyla Torbalı, Menemen ve Foça ilçelerinde çadırların kurulduğu bölgeleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Rengarenk çizimler

Grup üyesi psikoloji öğrencisi Nevruz Elaslan ise çocuklara resim yaptırarak duygularını ifade etmelerini sağlamaya çalıştığını belirtti.

Sığınmacı çocukların en fazla kendilerini güvende hissetmeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Elaslan, oyun oynamanın çocuklara bir nebze güven verdiğini vurguladı.