Sığınmacılar için pedal çevirdiler

Makedonya'da "Mültecilerin güzergahında bisiklet kervanı" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, 15 gönüllü Gevgeli'den Üsküp'e pedal çevirdi.
Sığınmacılar için pedal çevirdiler

Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla Makedonya'da düzenlenen etkinlikte 15 gönüllü, ülkenin güneyindeki Gevgeli'den, başkent Üsküp'e kadar pedal çevirdi.

Sivil toplum kuruluşlarınca "Mültecilerin güzergahında bisiklet kervanı" sloganıyla düzenlenen etkinlikte, daha iyi bir yaşam umuduyla Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacıların yol boyunca yaşadıkları zorluklara dikkat çekildi.

Halen 140 sığınmacının barındığı Gevgeli kasabasındaki kamptan başlayan bisiklet kervanı, Gevgeli'yi Üsküp'e bağlayan ve sığınmacıların ülkenin kuzey sınırına ulaşmak için kullandığı otoyol boyunca devam etti.

Etkinliğin organizatörü "NUN" Kültür Derneği Başkanı Bekir Halimi, bu etkinlik aracılığıyla sığınmacıların krizin başında yaşadıkları acıları paylaşmak ve yaşananlara dikkati çekmek istediklerini belirterek, böyle acıların tekrar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Sığınmacıların, yaralı ayakları ile bisikletler üzerinde yolculuk ettiği günleri anımsatan Halimi, "Kadın, çocuk ve yaşlı sığınmacılar, sıcak havalardan ve diğer sıkıntılardan bitkin durumda gruplar halinde kilometrelerce yolculuk yapıyordu." dedi.