Sigorta artık hayatın parçası

Sigorta artık hayatın parçası

Eskiden trafik sigortası ve kaskoyu bile anlatmakta zorlanırken şimdilerde sigorta konusunda algının çok değiştiğini söyleyen Sigorta Center Genel Müdürü Osman Öztürk sigortanın hayatın her alanında özellikle de ticarette artık bir vazgeçilmez olduğunu kaydetti. 

 

 

 


 

sigorta--(6).jpgSon yıllarda vatandaşların sigorta bakış açısı değişti. Eskiden gereksiz olarak görülen ve yaptırılmaktan çekinilen birçok sigorta olmazsa olmaz hale geldi. İşyeri sahiplerinin İşveren Mali Mesuliyet Sigortası ile hem SSK’dan hem de ailelerden gelebilecek tazminat davalarına karşı önlem alabildiklerini belirten Öztürk, “İşçi sigortaları SSK’dan ve ailelerinden gelen rücular için önemli. Bu gibi durumlarda genellikle işveren yüzde yüz suçlu olur. İşveren Mali Mesuliyet Sigortası yaptırıyoruz. Hem SSK’dan gelebilecek rücuları, hem de ailelerinden gelecek tazminatları ödüyoruz. İşçinizin başına bir şey geldiğinde gerekli tedbirleri ve koşulları sağlamadığınız gerekçesiyle öncelikle SSK’dan bir ceza geliyor. Tedavi gelirleri karşılanıyor. İşçinin vefat etmesi halinde bu sefer aileden bir tazminat davası geliyor. Oluşabilecek maddi ve manevi zararları sigorta ile güvence altına alınmış oluyor. İnsanlar artık bu konulara daha çok ilgi göstermeye başladılar. İş güvenlik yasası ile birlikte bazı şeyler bilinmeye başlandı. Bir işyeri açıldığında hemen iş yeri sigortası yaptırılıyor. Bu sayede deprem, yangın, terör vb. konularda güvence sağlanmış oluyor.  Diyelim ki mal taşıyorsunuz nakliye sigortası yaptırıyorsunuz. Yönetici olarak yanlış bir imza atarak firmayı zarara uğratırsanız Yönetici Sorumluluk Sigortası ile bu zararınız telafi edilebiliyor. Bunlar hep maliyettir ancak sonradan karşılaşabileceğiniz daha büyük zararlar için kendinizi garanti altına almış oluyorsunuz. ”şeklinde konuştu.

konut.jpg

 

TİCARİ ALACAK SİGORTASINDA ARTIŞ VAR

Son dönemde Konya’da sanayinin büyümesiyle ticari alacak sigortasında bir artış yaşandığını söyleyen Öztürk, “Alacak sigortası, işinizi ticari borçların ödenmemesi riskine karşı korur. Faturalarınızın ödenmesini temin eder, ticari faaliyetlerin getirdiği kurumsal ve siyasi riskleri güvenilir bir şekilde yönetmenizi sağlar. Alacak sigortasını daha anlaşılır bir şekilde anlatmak gerekirse, diyelim ki 30 milyonun üstünde bir cironuz var. Herhangi birine mal satacaksınız bu adamın durumu nedir diye soruyorsunuz. Sigorta şirketi de şu miktara kadar limiti bizde diyor. Eğer o kişi parasını size ödemezse sizin paranızı biz ödüyoruz. Şimdi birçok şirket alacak sigortasına geçti. Eskiden kaskoyu anlatırken zorlanıyorduk. Konya’nın önde gelen birçok şirketinde uyguluyoruz. ”dedi.

sigorta--(1).jpeg

KASKO YANLIŞ ANLAŞILIYOR

Kasko konusunda bazı yanlış anlamaların olduğunu ve bunların aydınlatılması gerektiğini söyleyen Öztürk, “Mesela benim kaskom full kasko deniliyor. Öyle bir şey yok. Ne kadar teminat ödediniz karşı tarafa ne kadar zarar verdiniz bunların hepsi çok önemlidir.  Sanayide kobilerimizi ziyaret ederek karşılaşabilecekleri bazı riskleri açıklıyor. Yangın, deprem ve terör konularında sigorta yapıyoruz. Terör ilk aklımıza gelen anlamında değil sebebi belli olmayan tüm zararlarda kullanılıyor. Bu tür teminatları sağlamaya çalışıyoruz. 5 milyonluk bir fabrikanın sigortalanması karşılığında bizim alacağımız ücret 600-700 TL civarındadır. Bu ücret en fazla 1000 lira olabilir. Burada çok uç rakamlar yok. İnsanların da sigortacılara bir güvensizlikleri var. Daha önce altı boş poliçeler yapılmış, insanların uğradığı zararlar karşılanmamış. Biz öncelikle hiç kimseye telefonla satış yapmıyoruz. İş yerine gidip önce bir risk analizi çıkartıyoruz. Daha sonra bunları şirketlere sunuyoruz. Ona göre de de bir pirim çıkartılıyor. Sonra da biz bunu firmaya anlatıyoruz. Firmalar da bunu kabul ederse poliçeye dönüştürüyoruz. Dolayısıyla da hasar oluştuğu zaman bir sürprizle karşılaşılmıyor” ifadelerini kullandı.

sigorta--(1).jpg
 

NEDEN SİGORTA CENTER TERCİH EDİLMELİ?

Alanında uzman personel kadrosu ve güçlü sigorta şirketleri ile ,tüm sigorta ihtiyaçlarınızın karşılayabilecek geniş ürün yelpazesi ne sahip olma durumda olması ,sigorta sektörünün lider aracı kurumu olası hasar öncesi ve sonrası hızlı dönüş dünya teknolojisi ni ofislerine taşıması tercih edilmemize sebep olmakta ,bu yüzden tüm Konyalı hemşerilerimize ofisimize bekliyoruz dedi.


İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ