Siirt merkezli FETÖ/PDY operasyonunda aramalar tamamlandı

Siirt merkezli 6 ilde düzenlenen ve 8 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda, 58 kişiye ait 65 ev ve iş yerine yönelik arama tamamlandı.
Siirt merkezli FETÖ/PDY operasyonunda aramalar tamamlandı

Siirt merkezli 6 ilde "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik ve 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 58 kişiye ait 65 ev ve iş yerinde gerçekleştirilen arama çalışmaları sona erdi.

Operasyon kapsamında, Siirt'te 53 diğer illerde 5 ev ve iş yerinde arama yapıldığı, terör örgütü PKK'ya ait propaganda amaçlı kullanılan belgeler ve fişlemek amacıyla kullanılan çeşitli dökümanlar ile dijital verilere el konulduğu belirtildi. Ele geçen materyaller savcılığa teslim edildi.

Bu arada, emniyet yetkilileri, kanaat önderlerinden Nurettin Sancar'ın gözaltına alındığına ilişkin örgüte yakın medya organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür haberlerle halkın yanlış bilgilendirilmeye çalışıldığını aktardı.

Dün, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, "Terör örgütü yöneticisi ve üyesi olma, terör örgütüne finans sağlama" suçlarıyla ilgili Siirt merkezli Denizli, Gaziantep, Çorum, Diyarbakır ve Hatay'da 58 zanlıya ait 65 adreste suç ve suç unsurlarının tespitine yönelik eş zamanlı operasyon başlatılmıştı.