Siirt polisinin uyarıları kazaları asgariye indirdi

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince bayram tatili süresince sürücülere yapılan uyarılar sonucu, önceki yıllara oranla kazalarda düşüş meydana geldi.
Siirt polisinin uyarıları kazaları asgariye indirdi

Siirt Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik timlerinin Siirt-Kurtalan, Siirt-Şirvan-Pervari karayollarındaki noktalarda bayram tatili boyunca sürücüleri aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip gibi trafik ihlallerinden uzak durmaları konusunda bilgilendirdi. Kurban Bayramının ilk günü başlayan uygulamalar son güne kadar devam etmesi sürücüleri de memnun etti.

Siirt Emniyet Müdürlüğü alınan tedbirler ile ilgili yaptığı bilgilendirmede, "Trafik kazalarının yüzde 88'i sürücü hatasından kaynaklanmaktadır. Hız ihlali, hatalı sollama, yakın takip, yorgunluk, dinlenme süresi ihlali ile sürücülerin sabırsız davranışları trafik kazalarının oluşma sebeplerinin başında gelmektedir. Başta sürücülerden kaynaklı hataları en aza indirmek ve vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla Kurban Bayramı tatili süresince alınacak tedbirler kapsamında vatandaşlarımızın evlerine güvenli bir şekilde ulaşabilmeleri için Siirt Valilik Makamının da onayı ile halkımızı bilinçlendirmek ve bilgilendirmek adına aşağıdaki ek tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu amaçla, il merkezi ve ilçelerimizde yapılan tüm uygulamalarda vatandaşlarımıza hız, emniyet kemeri, takip mesafesi, ışık işaret ve işaretlemeleri konularında bilgilendirme amaçlı broşürler dağıtılması, yapılacak uygulamaların kazayı önleyici ve kaza sonrası ölüm ile yaralanma risklerini azaltacak tedbirleri içerecek şekilde planlanması sağlanmıştır. Kurban bayramı nedeniyle bugüne kadar ülke çapında onlarca vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybetmiştir. Bu amaçla ilimizde başlatılan çalışmalarda sürücülere dikkat edilmesi gereken tedbirler hakkında gerekli uyarı ve bilgilendirmeler yapılarak; aşırı hız yapılmaması, trafik ışık ve işaretleri ile takip mesafesine uyulması, sık sık Siirt Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlıklar vasıtasıyla İlçe Belediye Başkanlıkları ses sistemleri aracılığıyla anons ettirilmesi sağlanmıştır ve bu çalışmaları halen devam etmektedir" denildi.

Kaynak: