Siirtli öğrenciler denizle tanıştı

Siirtli öğrenciler denizle tanıştı

Siirtli 20 ortaokul öğrencisi, Antalya'da ilk kez denizi görme fırsatı buldu.

Siirt Kazım Karabekir Ortaokulunda İngilizce öğretmeni Arzu Heper, hiç deniz görmeyen öğrencilerini motive etmek ve dersi daha eğlenceli işlemek için memleketi Ordu'nun Ünye ilçesinden götürdüğü deniz kumunu masasına serdi.

Bazı soruları kuma yazan ve başarılı sonuçlar alan öğrencilerine sürpriz yapacağını söyleyen Heper, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi sonunda öğrencilerin karnelerine deniz kabuğu ve notlar yapıştırdı.

Basın ve sosyal medyada yer alan haberler üzerine harekete geçen AnadoluJet, 8. sınıf öğrencisi 14'ü kız 20 çocuk için Antalya'daki beş yıldızlı otelde bir günlük program hazırladı.

Uçakla Antalya'ya gelen öğrenciler, oteli gezdikten sonra ilk kez denizi gördü. Hatıra fotoğrafları çektirip, eğitmenler gözetiminde oyunlar oynayan öğrencilerden bazıları, heyecandan kıyafetleriyle denize atladı.

- "Umarım mutlulukları, herkese ışık olur"

Öğretmen Heper, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların çok mutlu olduğunu belirterek, "Şu günlerde ülke olarak iyi olana tutunmak ve onu çoğaltmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Umarım onların mutluluğu, herkese umut ve ışık olur." dedi.

Antalya'ya gelmeden önce iki öğrencisine denizi neye benzettiklerini sorduğunu anlatan Heper, "Biri kaplıcaya, diğeri de Siirt'teki Botan Çayı'na benzettiğini söyledi. O yüzden bugün denizi bu kadar büyük görmeleri, onlar için çok sevindirici oldu." diye konuştu.

Öğrencilerden Ayşegül Dayan, denizi gördüğü için çok sevindiğini ve heyecanlandığını anlatarak, "Bu fırsatı verdikleri için herkese çok teşekkür ediyorum. Daha sonra tekrar denize gelmek isterim. Böyle büyük bir güzelliği kimse kaçırmak istemez." dedi.

Mehmet Mezih İlbaş da denizi gördüğü için mutlu olduğunu kaydetti.

Hayalinin gerçek olduğunu dile getiren İlbaş, "8 kardeşiz. İlk defa denize giren ben oldum. Denizi çok seviyorum. Öğretmenime bizi getirdiği için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.