Siirt’te 160 polisle asayiş uygulaması

Siirt Emniyet Müdürlüğü, halkın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesi amacıyla 6 ayrı noktada 160 polis ile genel asayiş uygulaması başlattı.
Siirt’te 160 polisle asayiş uygulaması

16.00-18.00 saatleri arasında kentin en işlek caddesi olan Güres'ten başlayan asayiş uygulaması Cumhuriyet, Özgen, Musa Atik caddeleri, Devlet Hastanesi civarı ve Siirt Kurtalan karayolu üzerinde bulunan çay bahçeleri ve internet kafelerini kapsadı. Ekipler denetim yaptığı çay ocaklarında kimlik kontrolü yaptı.

Halkın huzur ve güvenliği için her türlü önlemin alındığını belirten Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, şehrin 6 noktasında kimlik sorgulaması yapıldığını söyledi. Özkan, "Bugün arife günü olduğu için halkın yoğun olduğu Güres caddesi başta olmak üzere kentin tüm noktalarında genel asayiş uygulaması başlattık. Vatandaşlarımız alışveriş yaptığı arife gününde biz de ekstra uygulama yapma ihtiyacı hissettik. Şu an şehrin 6 noktasında kimlik sorgulama uygulaması yapıyoruz. Amacımız vatandaşı rahatsız etmeden bu ortamı suistimal eden insanların keyfini kaçırmamasını sağlamaktır. Bölgemiz çok şükür çok iyi gidiyor. Maalesef zaman zaman olaylar yaşıyoruz ama bugün yeni görevlendirme yapılan ilçelerimiz var tabi biz bölge olarak tahmin etmiştik ve tedbirlerimizi de aldık" dedi.

"Siirt'e de bölgeye de sahip çıkacağız"

Alınan güvenlik tedbirlerine ilaveten vatandaşların duyarlılığı sayesinde Siirt'in huzur kenti haline geldiğini aktaran Özkan, "Artık vatandaş her şeyin farkında, bunlara kimsenin eyvallah etmeyeceğini, bu tür suistimallere gelmeyeceğini biz çok iyi biliyoruz. Vatandaş olan bitenden çok memnundur. Hayat normal sürecinde devam ediyor. İnşallah bundan sonra da daha iyiye gideceğine eminiz. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapacağız, Siirt'e de bölgeye de sahip çıkacağız" dedi.

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan daha sonra beraberindeki birim amirleriyle çayhanede oturan vatandaşları ziyaret ederek, alınan tedbirler hakkında kendilerini bilgilendirdi.

Siirt’te 160 polisle asayiş uygulaması

Siirt’te 160 polisle asayiş uygulaması

Siirt’te 160 polisle asayiş uygulaması

Kaynak: