Siirt'te 2 köy korucusu şehit, 5 terörist etkisiz hale getirildi

Siirt Valiliğinden, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 2 geçici köy korucusunun şehit düştüğü, 3 geçici köy korucusunun yaralandığı, 5 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Siirt'te 2 köy korucusu şehit, 5 terörist etkisiz hale getirildi

Siirt Valiliğinden, yapılan açıklamada, Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca 19-22 Eylül'de Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında "Şehit Piyade Uzman Çavuş Osman Yıldırım-01" operasyonu düzenlendiği belirtildi.

Operasyon sırasında teröristlerce kullanıldığı değerlendirilen 2 mağara ve 1 barınak içerisinde 50'lik biksi mayonu, 3 büyük tüp, 28 ayakkabı, 2 sırt çantası, çok sayıda pil ve kablo ile yaklaşık 1,5 ton yaşam malzemesi ele geçirildiği ve yerinde imha edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Operasyon süresince 13 farklı noktada sıcak temas yaşanmıştır. Temaslarda 2 geçici köy korucusu şehit olmuş, 3 geçici köy korucusu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 5 bölücü terör örgütü mensubu teröristin etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir."