Siirt’te toplantı ve yürüyüş güzergahlarına düzenlene

Siirt şehir merkezinde toplantı ve gösteri, yürüyüş, toplanma, dağılma güzergahı, pankart ve afiş asılacak yerlerin usul ve esaslarına ilişkin yeni...
Siirt’te toplantı ve yürüyüş güzergahlarına düzenlene

Siirt şehir merkezinde toplantı ve gösteri, yürüyüş, toplanma, dağılma güzergahı, pankart ve afiş asılacak yerlerin usul ve esaslarına ilişkin yeni düzenleme getirildi.

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, "Nevruz için toplanma Alanı olarak Mithat Öktüren Caddesi ile Lütfi Kayra Caddesi'nin kesiştiği nokta, yürüyüş güzergahı toplanma alanından Lütfi Kayra Caddesi'ni takiben Abdurrahman Kavak Caddesi üzerinde bulunan toplantı alanına kadarki olan 450 metrelik güzergâh, toplantı alanı Abdurrahman Kavak ile Süreyya Öner Caddeleri ve 1312 ile 1301. Sokakların arasındaki yaklaşık 21 bin metre boş alan ve dağılma güzergahı da Abdurrahman Kavak, Süreyya Öner ve Lütfi Kayra Caddeleri ile bu caddelere bağlı ara sokaklar olarak belirlendi. Ayrıca, pankart ve afiş asılacak yerler ise 1 Nolu Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Alanı'nın Abdurrahman Kavak Caddesi üzerindeki giriş kısmı pankart, afişler için ise şehrin muhtelif yerlerinde bulunan belediyeye ait billboardlar olacağı, Cumhuriyet meydanında ise toplanma alanı Mithat Öktüren Caddesi ile Lütfi Kayra Caddesinin kesiştiği nokta, yürüyüş güzergahı da toplanma alanından Mithat Öktüren Caddesini takiben Cumhuriyet Meydanına kadar olan yaklaşık 400 metre güzergah, toplantı alanı yaklaşık 4 bin 300 metrekarelik Cumhuriyet Meydanı, dağılma güzergahı Şeyh El Hazin Bulvarı Mithat Öktüren ve Cumhuriyet Caddeleri ile bu caddelere bağlı ara sokakları, pankart ve afiş asılacak yerler: Şeyh El Hazin Caddesi Güres Caddesi kavşağına ve eski Özel İdare iş hanı karşısındaki refüjde bulunan aydınlatma direklerine, pankart ve afişler için ise şehrin muhtelif yerlerinde bulunan belediyeye ait billboardlar olduğu belirlendi" denildi.

Siirt Atatürk Stadyumu ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanını da kapsayan düzenlemeler, ilan edildiğinden 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

İHA