'Şike Davası'nda karar belli oldu

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tüm suçlamalardan beraat etti.
'Şike Davası'nda karar belli oldu

Futbolda şike davasında, sanık Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın tüm suçlardan beraatine karar verildi.

Yıldırım'ın yanı sıra davanın diğer sanıkları da beraat etti.

"Şike Davası"nda 3 Temmuz süreciyle ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yeniden yargılamada karar duruşması olması beklenen 6. celse görüldü.

Savcı Abdullah Mirza Coşkun’un mütalaasında sanıklar için beraat istediği davada mahkeme, içlerinde Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Tayfur Havutçu, Cemil Turan, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım, İbrahim Akın, Korcan Çelikay, Serdal Adalı'nın da yer aldığı toplam 31 sanığın beraatine karar verdi.

YARGITAY YOLU VE TAZMİNAT

Davadan beraat kararı çıkmasının ardından gözler Trabzonspor'a çevrildi. Trabzonspor'un, bu karara itiraz olarak Yargıtay'a başvurması da söz konusu. Davanın sanıklarının ise 3 Temmuz sürecinden mağdur oldukları gerekçesi ile dava açmalarının gündemde olduğu belirtildi.

Ayrıca, Fenerbahçe'nin de şike iddiaları ile 3 yıl Avrupa'dan uzak kaldığı gerekçesi ile hem Türkiye Futbol Federasyonu'na hem de UEFA'ya ayrı ayrı tazminat davaları açabileceği kaydedildi.

YILDIRIM BIRAKACAK MI?

Fenerbahçe'nin mayısta yapılan son yapılan seçimlerinde başkanlığı bırakacağını açıklayan Aziz Yıldırım'ın ne karar alınacağı da hem Fenerbahçe hem de futbol kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Fenerbahçe camiasının önemli isimlerinden Ali Koç, Aziz Yıldırım sonrası dönemde Fenerbahçe başkanı olacağını açıklamıştı.