Silahları tuvaletten aldılar

Savcı Kiraz’ı şehit eden teröristlerin olaydan önce kadınlar tuvaletine girdikleri belirlendi.
Silahları tuvaletten aldılar

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada önemli detaylar gün yüzüne çıktı. Terörist Şafak Yayla'nın daha önce Adliye'nin C kapısında bulunan avukat girişinden aranmadan girdiği tespit edilmiş, diğer terörist Bahtiyar Doğruyol'un ise D kapısından girdiği öğrenilmişti. Savcılığın tespitlerine göre Doğruyol'un önce C kapısından aranarak Adliye'ye girdiği, daha sonra D kapısından çıktığı ve 10 dakika sonra D kapısından Adliye'ye girdiği belirlendi. Doğruyol'un Adliye'nin dışarısında birileriyle iletişime geçip geçmediği de savcılık tarafından incelemeye alındı.
ŞEMSİYEYİ BIRAKTILAR
Güvenlik kameralarından yapılan tespitlere göre teröristlerden Bahtiyar Doğruyol Adliyeye girerken elinde beyaz şeffaf bir şemsiyeyle giriş yaptı. Şafak Yayla ile buluştuktan sonra şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasının önünden elinde şemsiyeyle saat 12:20:13'de geçiyor tam bu esnada elinde şemsiye olan terörist Bahtiyar Doğruyol odaya doğru bir hamle yaparken Şafak Yayla ise yürümeye devam ediyor. Bir an duraksayan Doğruyol, Şafak Yayla ile savcı Kiraz'ın kapısının önünden geçiyor. Saatler 12:22:14'ü gösterdiğinde ise savcı Kiraz'ın katibinin odadan çıktığı görülüyor. 14 saniye sonra ise iki terörist savcı Kiraz'ın odasına doğru yönelirken daha önce elinde şemsiye olan Bahtiyar Doğruyol, şemsiyesiz bir şekilde odaya Şafak Yayla ile girdiği kamera görüntülerinden tespit edildi. Savcı Kiraz'ın odasının önünden geçen teröristlerin 6. Katta bulunan kadınlar tuvaletine girdiği ve ellerindeki şemsiyeyi buraya bıraktıkları tespit edildi. Bu katta bulunan erkekler tuvaletinin ise o dakikalarda kapalı olduğu belirlendi.
BİRİLERİ ÖNCEDEN GİZLEDİ
Öte yandan teröristlerden Şafak Yayla'nın Adliye'ye girdiği avukat girişinde kontrol yapan güvenlik memurunun örgütsel bağlantısının olup olmadığı araştırılırken herhangi bir bağlantısının bulunmadığı belirlendi. Soruşturmayı yürüten savcılık Adliye'deki 1 aylık kamera görüntü kayıtlarını inceleyerek, kadınlar tuvaletine giren kişileri araştırıyor. Savcılık, teröristlerin kullandıkları silahın içeride uğradıkları kadınlar tuvaletine 3. Şahıslar tarafından bırakılma ihtimali üzerinde çalışmalarına hız kazandırdı.
GOOGLE HALA KANUN TANIMIYOR
Savcılık silahın içeriye daha önce sokulduğu ihtimali üzerinde de dururken bu kapsamda yaptığı değerlendirmelerde, teröristlerin silahla birlikte olay günü adliyeye girmesinin riskli olduğunu ve terör eylemini riske atmamak için silahın daha önceden 3. Şahıslar tarafından içeriye sokulduğu ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Ayrıca şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından rehin alınma görüntü ve fotoğraflarının yayınlandığı linklere, ailenin talebi üzerine mahkeme tarafından erişim yasağı getirilmişti. Şehit Savcı Kiraz'a ait görüntü içeriklerinin Youtube ve Facebook'tan kısmen kaldırıldığı ancak Google'ın görüntüleri kaldırma noktasında halen direnmeye devam ettiği öğrenildi.