Sıla’ya meslektaşları da tepki gösterdi

Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği demokrasi mücadelesini şov olarak nitelendiren şarkıcı Sıla’ya meslektaşları da tepki gösterdi.
Sıla’ya meslektaşları da tepki gösterdi

Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne ‘şov’ diyerek milleti aşağılayan şarkıcı Sıla Gençoğlu’na sadece halk değil meslektaşları da tepki gösterdi. Şarkıcıya sanat dünyasından ilk eleştiriler Alişan, Burcu Güneş, Ece Erken, Davut Güloğlu ve Sinan Akçıl’dan geldi. İşte o eleştiriler...

- Ece Erken: Demokrasi özgür düşüncedir. Keşke Sıla bunu söyleyeceğine halkın arasına girip bayrağını sallasaydı. Linç kampanyasına da karşıyım. Tarihe tanıklık etmek için keşke orada olsaydı.

-ALİŞAN: Sıla’ya ben soruyorum. Şov dediyse kim için dedi. Delikanlılık yapıp açıkça söylesin. Gelmeyen bir sürü sanatçılar vardı. Kimse sesini çıkarmadı sustular. Evet, bir şovdu bu. Türkiye’nin dünyaya gösterdiği bir şovdu. Birlik beraberliğimizin gösterildiği, Türk bayraklarının dalgalandığı bir şovdu, şehitlerimiz için şovdu. Birlik ve beraberliğimiz için 81 ilde bayraklarımız için gittik. Ben meydanlarda bebek arabasıyla gelenleri, 90 yaşındaki dedeyi gördüm. Askeri, polisi, Kürt’ü Türk’ü oradaydı.

- BURCU GÜNEŞ: Sıla’nın sonradan yaptığı açıklamaları samimi bulmuyorum. Orada şov yapan ünlüler bile olsa, şov her şeyin içinde var. O mitingde önemli olan hepsinin vatan için olmasıydı.

- DAVUT GÜLOĞLU: Vatanını seven burada, bayrağını seven burada. Allah’ın seven burada. O nereye hizmet ediyorsa oraya gitsin.

- SAMSUN DEMİR: Şov demek, birlik ve beraberlik ruhuna uygun kelime değildi. Konu, sanatçı arkadaşlarını samimi bulmadığı için katılmıyorum noktasına mı geldi? Milletin arasına karışıp gitseymiş... ‘Ben katılmıyorum’ demesi yeterliymiş.

Konserleri iptal olan Sıla, geçen yıl da benzer bir skandala imza atmıştı. Terör olayları ve şehitler için “Bu cinayete suç ortaklığı etmek istemiyorum. Hiç kimselere ‘Başın sağ olsun, vatan sağ olsun’ demek istemiyorum. Utanıyorum.” demişti. 

STAR