Silivri'de "Seyit Onbaşı canlı heykel performansı"

Amatör Çığlık Sanat Atölyesince Silivri sahilinde sergilenen "Seyit Onbaşı canlı heykel performansı"na, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Silivri'de "Seyit Onbaşı canlı heykel performansı"

Çanakkale Savaşı'nda 276 kilogram ağırlığındaki top mermisini sırtlayan Seyit Onbaşı'nın "canlı heykelini", amatör tiyatrocuların oluşturduğu Çığlık Sanat Atölyesi'nden Cemal Uçarman sergiledi.

Uçarman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'un birçok noktasında "canlı heykel" performansı sergilediklerini ifade etti. Amaçlarının tarihsel kimlikleri hatırlatmak ve bunlarla ilgili duyguları hissettirmek olduğunu dile getiren Uçarman, şunları söyledi:

"Normal hayatın akışında bu ülkeyi kurtaran Seyit Onbaşılar vardı, Aşık Veysel, Yunus Emreler vardı. Bunları İstanbul'un sahil bölgelerinde vatandaşlara gösteriyoruz ve biz artık insanların ortak duyarlılığı konusunda bir şeyler yapmak istiyoruz. Sokağın sanatla buluşmasını istiyoruz çünkü burada bir sahne yok, halkla iç içesiniz. O yüzden önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Bunu İstanbul genelinde yaygınlaştırarak sergiliyoruz.''