Sille Barajı’na 35 bin yavru balık bırakıldı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü işbirliği ile Sille Barajı'ndaki balık varlığını güçlendirmek amacıyla baraja 35 bin yavru sazan balığı bırakıldı.
Sille Barajı’na 35 bin yavru balık bırakıldı

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya turizmine kazandırılan Sille Barajı Konyalıların yeni cazibe merkezi oldu. Sille'ye gelenlere gölette tekne keyfi sunan ve Konya'yı su ile buluşturan projede 2 milyon 500 bin metreküp su kapasiteye sahip olan Sille Himmet Ölçmen Barajı büyük önem taşıyor. Sille'ye ayrı bir değer katan barajda ki doğal canlı varlığının güçlenmesi için çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü işbirliği ile mevcut balık stoklarının korunması ve devamlılığının sağlanması amacıyla baraja 35 bin adet sazan yavrusu bırakıldı. Barajdaki balık varlığını zenginleştirecek bu çalışma su ürünleri dengesinin korunmasına da katkı sağlayacak. Sille Barajı'na balık bırakma programına Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya DSi 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Muhittin Özyalvaç'ın yanı sıra diğer yetkililer katıldı.

"Sille'deki doğal hayatı geliştirmek için çalışıyoruz"

Sille Barajı'nın sadece Selçuklunun değil Konya'nın da bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Sille Barajı'nın Devlet Su İşleri tarafından Selçuklu Belediyesi'ne tahsis edildiği günden itibaren sürdürdüğümüz yoğun bir çalışma ile barajı insanlarımızın günlük kullanımına açtık. Yapılan düzenlemelerin yanında Sille'de doğal hayatı geliştirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bugün de Devlet Su İşleri Barajımıza 35 bin adet sazan yavrusu bırakacak. Bu çalışmanın buradaki balıkçılığa da önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. DSİ hem barajın tahsisinde hem de sonraki süreçte bize çok büyük katkı ve destekte bulundu. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Baraj ve depolamalardaki balıklandırmaların DSİ Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Konya DSi 4. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Muhittin Özyalvaç ise "Genel Müdürlüğümüze bağlı 7 adet istasyonumuzda yıllık 30 milyon civarında baraj ve depolamalarımıza balıklandırma yapıyoruz. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak bugüne kadar yaklaşık 600 milyon civarında balıklandırma yaptık. Bu kapsamda Konya'mız da da bu yıl 675 bin adet balıklandırma yaptık. Bugün de Sille Barajımıza 35 bin adet pullu sazan bırakacağız. Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sille Barajı’na 35 bin yavru balık bırakıldı

Sille Barajı’na 35 bin yavru balık bırakıldı

Sille Barajı’na 35 bin yavru balık bırakıldı