Sille müzesine ödül

Selçuklu Belediyesi tarafından Sille'ye kazandırılan "Sille Kent Müzesi" Tarihi Kentler Birliği tarafından Müze Özendirme Yarışmasında ödüle layık görüldü
Sille müzesine ödül

Selçuklu Belediyesi tarafından Sille'ye kazandırılan "Sille Kent Müzesi" Tarihi Kentler Birliği tarafından Müze Özendirme Yarışmasında ödüle layık görüldü

Selçuklu Belediyesi'nin de üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu. İstanbul'da gerçekleşen ödül töreninde Selçuklu Belediyesi, "Sille Kent Müzesi" ile ödül almayı başardı. Geçtiğimiz yıllarda Sille Şapeli Zaman Müzesi, Gevale Kalesi Arkeolojik Kazısı ve Sille Restorasyon Projeleri ile de ulusal düzeyde birçok ödüle layık görülen Selçuklu Belediyesi, Tarihi Kentler Birliğinin bu yıl Müze Özendirme kategorisinde açtığı ve 23 belediyenin 21 müze ile katıldığı yarışmada "Sille Kent Müzesi" eseri ile ödül almayı başardı.

“SİLLE ARTIK TÜM DÜNYANIN BİLDİĞİ BİR YER”

Tarihi Kentler Birliği Müze Özendirme yarışmasında ödül takdiminden sonra konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Yüzlerce yıllık tarihi geçmişi ile farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan Sille’nin artık tüm dünyaca bilindiğinin altınız çizdi. Başkan Pekyatırmacı: “Ulusal düzeyde birçok projesi ödül alan Selçuklu Belediyesi tarihi ve kültürel çalışmalara sağladığı katkı sebebiyle ödüllerine bir yenisini daha eklemiş oldu. Tarihi Kentler Birliği’nden geçtiğimiz yıllarda Sille Şapeli Zaman Müzesi, Gevale Kalesi Arkeolojik Kazısı, İki Yakanın Buluşması-Sille Deresi projeleri, Sille Sokak Sağlıklaştırma ve Restorasyon Projeleri gibi farklı çalışmalarla birçok kez süreklilik ve başarı ödüllerine layık görülmüştük. Bizler ecdat yadigarı tarihimizin bu güzelliklerini gelecek nesillere aktarmak için yine elimizden geldiğince çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu organizasyonda emeği geçen ve bizi bu ödüle layık gördükleri için Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

"SİLLE MÜZESİ, SİLLE'NİN GEÇMİŞİNE IŞIK TUTUYOR"

Selçuklu Belediyesi tarafından 5000 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Sille'nin cazibesini arttırmak amacıyla Sille'ye kazandırılan Sille Müzesi, 2017 yılından beri yerli ve yabancı ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Konya ve Sille'nin tarihi ve kültürel geçmişine ışık tutan müze Sille'nin el sanatlarının ve folklorik yapısını gün yüzüne koyuyor . Müze iki kattan oluşuyor ve müzenin giriş katında Kisve-i Şerif olarak adlandırılan Kâbe iç örtüsü ve Sille medresesine ait yazma eserler sergileniyor. Müzenin üst katında ise Sille'nin çömlek ve halıları, kılık kıyafet, mutfak ve hamam kültürüne ait eserler yer alıyor. 19.ve20. yüzyıla ışık tutan müze Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü 09:00-18:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. 

sille-muzesine-odul-2.jpg

sille-muzesine-odul-3.jpg

sille-muzesine-odul-4.jpg

sille-muzesine-odul-5.jpg