Silopi'de demokrasi mitingine yoğun katılım

Şırnak'ın Silopi ilçesinde demokrasi mitingi coşkusu yasandı...
Silopi'de demokrasi mitingine yoğun katılım

Şırnak'ın "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" kentteki sokağa çıkma yasağı nedeniyle Silopi ilçesinde yapıldı. Binlerce vatandaş Türk bayrakları ile doldurdukları şehir stadında, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) tepki gösterdi. Miting nedeniyle geniş güvenlik önlemleri de alındı. 

ic-galeri-042.jpg

Türkiye'nin 81 ilinde yapılan "Demokrasi ve Şehitler Mitingi", Şırnak'ta 14 Mart'tan bu yana süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle Silopi ilçesinde gerçekleştirildi. Şehir stadında yapılan mitinge, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Vali Ali ihsan Su, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Sami Özturan, Silopi Kaymakamı Savaş Konak, AK Parti, CHP, BBP ve Hüda-Par il başkanları ile binlerce vatandaş katıldı. Şölen havasında geçen mitingde, vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile FETÖ'ye tepki gösterdi. Miting nedeniyle stat girişleri ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri de alındı. 

Mitingde konuşan İl Valisi Su, “Cumhurbaşkanımızın talimatı ile meydanlara koşan siz değerli vatandaşlarımız demokrasiye sahip çıktınız. Bu vatana, bu millete ve bu toprağa sahip çıktınız. Hepinize teşekkür ediyoruz. İşte bugünde burada AK Partili, CHP’li, MHP’li her siyasi partiden vatandaşlarımız bir ve beraber olduk. Hep birlikte Türkiye olduk. Bundan sonrada bir olduğumuz sürece diri olduğumuz sürece, kardeş olduğumuz sürece hep beraber Türkiye olacağız" dedi. 

yeni-haber-fotogaleri-024.jpg

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yenikapı'daki mitingdeki konuşması izlendi. 
Öte yandan, miting nedeniyle bazı vatandaşların evlerine de dev Türk bayrakları astığı görüldü.