Sami Erikci

Sami Erikci

ŞiMDi'DE İHH !

ŞiMDi'DE İHH !

Ülkemizde son yirmi gündür yaşanan dershane,yolsuzluk,yargı olaylarının sorumluları olarak İsraili Amerika'yı göstermek çok zor değildir. Sonuçta Ülkemizin başında ne zaman bir sorun olsa bunun ilk sorumluluları Amerika ve İsrail olmuştur her zaman..

Dershane konusu ile  başlayan ve yolsuzluk ile devam eden bu süreçte ise ilk kez Amerika ve İsrail'den önce kendi içimizde bir cemaat olayların sorumlusu gösterildi. Bu iddiaları ise cemaat'in yalanladığını görsekde, gelişen olaylar tamamen Gülen - Erdoğan kavgasına  dönüştüğünü apaçık ortaya koymuştu. Bu yüzden operasyonlarında emniyette yapılanması bulunan cemaat'in yaptığı ortaya çıkmıştır.

Yolsuzluk operasyonundan sonra ne olacağını herkes merak ediyordu, yeni operasyonlar olacak mı başka bir konu mu gündeme gelecek derken, Yolsuzluk operasyonunu önceden yazan köşe yazarı Abdurrahman Dilipak bu kezde yaklaşık 2 hafta önceki yazısında İHH'yı yeni hedef olarak gösteriyordu, ve dediği gibide oldu. Yeni Hedef İHH idi.

Neden İHH ?

En yardım sever ülkelerin başında gelen Türkiye'de onlarca yardım kuruluşu varken neden sadece İHH hedef alındı ?

Mavi Marmara gemisi ile abluka altındaki Gazze'ye yardım götürmesi İsrail'i fazlasıyla zor durumda bırakmıştı. İsrail için Türkiye'deki en büyük tehlike bu olaylardan sonra İHH olmuştu... Her fırsatta İHH 'yı terör örgütü gibi göstermek amacıyla bir çok kez oyunlar oynanmış ancak başarılı olunamamıştı.. İsrail'in  varlığından tamamen rahatsız olduğu bir kuruluş için, ülkemizde kendi içimizden insanların ifitra ve yalan haberler yaparak karalaması kime hizmet ettiğini apaçık gösteriyordu.

Daha önce İHH'nın El Kaide ile bağlantısı olduğunu iddia eden gazeteler şimdide  Hataydan çıkan tırların İHH'ya ait olduğunu ve içinde silah taşındığına dair haberler yaptılar, hatta içinde bulunan silah ve roketatar sayılarını bile bu yalan haberin içinde belirttiler.

 Ayrıca bu haberi tüm Dünya'nın görmesi ve bu yönde bir algı oluşturması amacıyla ilk duyuran gazeteler'den biride Today's Zaman oldu.. Cemaat'e yakın olan Today's Zaman içerik alanında Amerikan The Washington Post gazetesiyle işbirliği yapan,  Zaman Gazetesi ile aynı merkezden yayımlanan bir gazetedir...

Fethullah Gülen'in bedduasında söylediği cinayeti görmeyip de masum insalara cürüm atmak suretiyle onları karalamaya çalışanlara ettiği beddua AKP'ye özel değilse eğer vay bu haberleri yayınlayanların haline (!)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Erikci Arşivi
SON YAZILAR