Şimşek: "Coğrafyamızda 100 yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir oyunun yeni sahneleri oynanıyor"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Coğrafyamızda 100 yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir oyunun yeni sahneleri oynanıyor" dedi.
Şimşek: "Coğrafyamızda 100 yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir oyunun yeni sahneleri oynanıyor"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Coğrafyamızda 100 yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir oyunun yeni sahneleri oynanıyor" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Panaroma Müzesinin temeli Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından atıldı.

Düzenlenen temel atma töreninde konuşan Şimşek, "Gaziantep'in, lider şehrimizin sadece bir sanayi üssü, ticaret merkezi olarak değil aynı zamanda tarihine sahip çıkan büyük bir kültür ve turizm merkezi haline getirme noktasında gerçekten çok önemli eserlere imza atıyor. Bugünkü eser çok anlamlı bir eser. Çünkü düşman işgaline karşı bayrak için, vatan için, millet için atalarımız burada destansı bir mücadele vermişler, başarmışlar ve bugünkü güçlü Türkiye'nin inşasında büyük bir rol oynamışlar" dedi.

"Birinci dünya savaşında gerek Gaziantep, gerekse ülkemizin dört bir köşesinde imkansızı başarmışız" diyen Şimşek, "Birinci dünya savaşı sonrası verdiğimiz kurtuluş savaşında yokluk içerisinde, imkansızlık içerisinde hakikaten büyük başarılara imza atmışız. Coğrafyamızda 100 yıl öncesinde olduğu gibi büyük bir oyunun yeni sahneleri oynanıyor. O nedenle bu müze anlamlı. Bu müzede kurtuluş mücadelemizdeki kahramanlarımızın öyküleri yansıtılacak. Ama esas olarak bize güçlü bir tarih bilinci verecek. Bu çok önemli. Evet biz geçmişimizle kopuk değiliz. Biz geçmişimizden tabi ki dersler çıkardık. Bugün güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Bugün aslında bir seferberlik dönemidir" şeklinde konuştu.

Birinci dünya savaşında, o günün Osmanlı topraklarında birlik, beraberlik değil, fitne ve fesatlık yoluyla büyük imparatorluğun son dönemini yaşattıklarını söyleyen Şimşek "Eğer bir ders çıkartacaksak bugün, birbirimize çok daha güçlü bir şekilde sarılacağız, bir olacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız. Çünkü ancak bu şekilde biz yeni oyunların oynandığı bu zor coğrafyada başarılı olabilir. Seferberlik tüm boyutlarıyla ekonomide, sanayide ve savunmada olmalı. Çok şükür bugün Türkiye çok daha güçlü bir ülke. Geçmişle karşılanmayacak kadar her yönüyle temelleri sağlam, büyük ve güçlü bir ülke.

Bu müze ile şehitlerimizi, gazilerimizi sadece rahmetle, şükranla anmakla kalmıyoruz biz o kahramanlıkları hikayeleştirip aslında bundan sonraki nesiller için de bir ilham kaynağı olarak sunmuş olacağız. Bu şehrin birlik ve beraberliğini bu eserlerle daha da güçlendireceğiz. Ortak tarih, ortak medeniyet ve gelecek Türkiye vizyonu etrafında çok daha güçlü bir şekilde biz şehrimizi, milletimizi kenetlendirmiş olacağız.

Bugün Gaziantep Türkiye'de hakikaten lider bir şehir. Üreten ve sanayileşen bir şehir. Burada yapacak çok işimiz var. Bu müzeyi inşallah 15 Aralık 2018'de açmış olacağız. Ama temel attıktan sonra da yapacak çok işimiz var. Gaziantep'in 4. Sanayi devrimine hazırlığını tüm yönetenlerle birlikte hazırlıyoruz. Gaziantep'i n sanayisini daha da güçlendirirsek aslında Türkiye'yi güçlendirmiş oluyoruz.

Biz geçmişten ilham alıyoruz. O yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde en zoru başaran Gaziantepli kahramanlarımızdan ilham alıyoruz. O nedenle bugün Gaziantep'i Ortadoğu'nun, Avrupa'nın en önemli sanayi ve ticaret üssü, en önemli kültür merkezi haline getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" diye konuştu.

İHA