Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek mesajı: En kısa zamanda göreceğiz

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan'dan yeniden Hazine ve Maliye Bakanlığına getirilen Mehmet Şimşek ile ilgili dikkat çeken bir paylaşım geldi.
Sinan Oğan'dan Mehmet Şimşek mesajı: En kısa zamanda göreceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. Yeni kabinede sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yerini korudu. Böylelikle bakanların geri kalanı değişmiş oldu.

MEHMET ŞİMŞEK YENİDEN MALİYE BAKANI OLDU

Yeni kabinede en çok dikkat çeken isim ise Mehmet Şimşek oldu. 2009 ve 2015 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yapan Şimşek, piyasaların güven duyduğu bir isim olarak biliniyor. Yeniden bu göreve getirilmesi ise üzerine tebrikler de peş peşe geldi.

SİNAN OĞAN'DAN MEHMET ŞİMŞEK PAYLAŞIMI

28 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklayan Sinan Oğan, Mehmet Şimşek ile ilgili açıklamada bulundu.

Sinan Oğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Erdoğan'a destek vermemizin en önemli ön şartlarından birisi, son bir kaç yıldır uygulanan 'faiz sebep, enflasyon sonuç' politikalarından vazgeçilmesi ve uluslararası normlara uygun ekonomi politikalarının uygulanmasına geçilmesiydi." ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:

"NORMALLEŞME ADIMLARINI GÖRECEĞİZ"

"Yeni kabinede Sayın Mehmet Şimşek'in göreve başlamasıyla artık ekonomide inşallah en kısa zamanda normalleşme adımlarını göreceğiz..."

Oğan, paylaşımına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, görevi Nureddin Nebati'den devralması sonrası yaptığı konuşmanın yer aldığı videoyu da ekledi.

MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Gercüş Batman'ın (o yıllarda Mardin) Arıca (Kefre) köyünde sekiz çocuklu ve geçimlik tarım yapan bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesi Mehdiye, Şimşek 5 yaşındayken vefat etti. Dört abisi ve dört ablası olan Mehmet Şimşek, ilkokulun ilk iki yılını köyünde okudu. İlkokul eğitiminin geri kalanını öğretmen abisi Nazmi'nin öğretmenlik yaptığı Batman'da bitirdi. Ortaokul ve lise eğitimini Gercüş'te tamamlayan Şimşek, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iktisat bölümünden dönem ikincisi olarak mezun oldu.

Aynı fakültede yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı ve Etibank bursu ile yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gitti. Yüksek lisansını Exeter Üniversitesi'nde tamamlayan Mehmet Şimşek, İngiltere'de bulunduğu dönemde babasını kaybetti. Finans ve ekonomi dalında yüksek lisans derecesini almaya hak kazandıktan sonra Türkiye'ye geri döndü. Şimşek, Türkiye'ye döndüğünde üç ay Etibank'ta çalıştı. 1993 yılında Hürriyet gazetesindeki iş ilanlarına bakarken ABD büyükelçiliğinin ekonomist aradığına ilişkin ilanı görünce açılan sınava girerek işe alındı.

ABD'nin büyükelçiliğinde Türkiye ekonomisi üzerine birtakım analizler yapılan bir bölümde kıdemli ekonomist olarak 4 yıl görev yaptı.

1997 yılında ABD'de oturma izni alan Şimşek New York'a taşındı. Union Bank of Switzerland'ın hisse senedi analiz biriminde işe başladı ve kısa süre sonra 1998'in başında İstanbul'a döndü. Burada Deutsche Bank menkul değerler bölümünde çalışmaya başlayan Şimşek, daha sonra Merrill Lynch'te Akdeniz bölgesi sorumluluğunu üstlendi. Ardından Orta Avrupa ve Rusya da analizlerinin kapsamına dahil oldu ve görevi esnasında ilgili bölge ülkelerinin başbakan ve başkan düzeyinde çok sayıda yetkilisiyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Etiketler :