Sincan'da toplu açılış töreni

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: (1) - "Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Belediyecilik, şehre aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil eser üretmeyi gerektirir. Biz, milletimizin karşısına eserlerimizle çıkıyoruz. Sabun köpüğü gib
Sincan'da toplu açılış töreni

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Belediyecilik, şehre aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil eser üretmeyi gerektirir. Biz, milletimizin karşısına eserlerimizle çıkıyoruz. Sabun köpüğü gibi sürekli şişirilenlerin havası işin başına gelince sönüp gidiyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan Lale Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, toplu açılışı düzenlenecek belediye yatırımları ile eğitim tesislerinin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

Sincan'ın tarihi ve insan zenginliği itibarıyla Ankara'nın ve Türkiye'nin bir özeti olduğunu belirten Erdoğan, "Gönül coğrafyamızın ve ülkemizin dört bir yanından gelen insanlar, yıllardır Sincan'da görüldüğü gibi ahenk içinde yaşıyor." dedi.

Türkiye'nin davayı ve aşkı en iyi anlatan şairlerinden Abdurrahim Karakoç'un 28 yıl Sincan'da ikamet ettiğini hatırlatan Erdoğan, şairin "Tut Ellerimden" şiirini okudu.

Erdoğan, "Gönüllerimizdeki birliği, dizelere döken Abdurrahim Karakoç ağabeyimizi de rahmetle yad ediyorum." diye konuştu.

Sincan'ın böyle büyük zenginliklere ev sahipliği yapan bir ilçe olduğunu aktaran Erdoğan, Ankara'da sanayi ve ticaretin nabzının attığı bir bölgede yer alan Sincan'ın emeğin, alın terinin, tevekkülün ve huzurun kıymetini çok iyi bildiğini söyledi.

Bugüne kadar olduğu gibi ülkenin geleceğine dört elle sarılan Sincanlıların, bozkırın ortasında kurulan ilçeyi de daha ileriye taşıdığını ifade eden Erdoğan, "Sincan'ın sadece nüfusu artmakla kalmıyor, aynı zamanda yıldızı da parlıyor." dedi.

Sincan'ın önceki başkanı Mustafa Tuna ile mevcut Belediye Başkanı Murat Ercan'ın ilçeye büyük hizmetler yaptıklarını dile getiren Erdoğan, açılışı olacak 56 milyon liralık eserler ve hizmetlerin son dönemde yapılanların küçük bir örneğini oluşturduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi açılışı yapılacak Sincan Belediyesinin çok amaçlı kültür merkezinin, stadyumunun, hanımlar lokalinin, parkların, spor alanlarının, semt pazarlarının ve diğer hizmetler ile Sincan Anadolu Lisesi ve Spor Salonu başta olmak üzere 39 milyon lira yatırım bedeli olan 5 eğitim tesisinin de ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

- Sincan'a yapılacak hizmetler

Sincan'a gelecek dönemde çok önemli yatırım müjdeleri olduğunu bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlardan biri, iki etap halinde yapılacak olan ve 600 bin metrekare alana sahip Belören Millet Bahçesi'dir. İlk ne olacak dendiğinde 'Millet bahçeleriyle, millet kıraathaneleriyle halkımızın huzuruna çıkacağız.' dedim. Sera Parkı'nın hemen üstünde kurulacak Belören Millet Bahçesi, Sincanlı kardeşlerimizi yeşille, sanatla ve sporla buluşturacak bir eserdir.

Bir diğer önemli eserimiz, Temelli Göleti Millet Bahçesi'dir. Bu eser, Ankara'nın giriş kapısı diyebileceğimiz Temelli'deki göletin çevresinde yapılacaktır. Temelli Göleti Millet Bahçesi'nde golf kulübünden atlı sporlara, kürekçilikten balıkçılığa, köy evlerinden el sanatlarına kadar pek çok hizmet yer alacaktır.

Zir Vadisi, Ankara'nın en önemli tarihi yerlerinden biridir. Asırlık eserlerin bulunduğu Zir Vadisi, Timur'un fillerini sakladığı yer olarak da biliniyor. Sincan Belediyemiz, bu bölgeyi arkeolojik önemine uygun bir şekilde yeni baştan düzenliyor. Vadi içerisinden geçen derenin ıslahından başlayarak, yürüyüş yollarından mesire alanlarına, sosyal ve kültürel pek çok esere kadar bu bölgeyi Ankara'nın en cazip yerlerinden biri haline getireceğiz. Geçmiş asırlarda Ankara'nın güreş ve spor müsabakası alanı olan bu yeri ata sporlarımızın merkezi haline dönüştüreceğiz."

Bir diğer önemli projelerinin iki kilometrelik tramvay hattı olduğunu açıklayan Erdoğan, "İlçenin iki ayrı yakasında bulunan metro ve Başkentray istasyonları arasında kurulacak bu tramvay hattıyla toplu taşım sistemleri arasındaki geçişler kolaylaşacak, trafik yoğunluğu da azalacak." bilgisini verdi.

Sincan'da gelecek dönemde hayata geçirecekleri bir diğer önemli projenin rekreasyon ve poligon alanı olduğunu kaydeden Erdoğan, "Mülk Mahallesi'nde 116 bin metrekarelik alanda kuracağımız bu tesiste vatandaşlarımızın, güvenli ve huzurlu bir ortamda poligon hizmetinden yararlanabilmesini temin edeceğiz." dedi.

- "Belediyecelik AK Parti'nin işidir"

Hem Büyükşehir hem Sincan Belediyesinin ilçeyi büyüklüğüne ve gelişmesine uygun hizmetlerle donatacağını dile getiren Erdoğan, "Belediyecilik AK Parti'nin işidir. Belediyecilik, şehre aşkla bağlı olmayı, gece gündüz çalışmayı, laf değil eser üretmeyi gerektirir. Biz, milletimizin karşısına eserlerimizle çıkıyoruz. Sabun köpüğü gibi sürekli şişirilenlerin havası işin başına gelince sönüp gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün Ankara'nın 5,5 milyon nüfusuyla siyasette, bürokraside, sanayide, ticarette, eğitimde, sağlıkta, kültür sanatta, hayatın her alanında bulunduğu yerle örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Başkentimizden daha küçük şehirler, pek çok sıkıntının altında ezilirken, Ankara üstlendiği tüm yüklerin altından başarıyla kalkmayı bilmiştir. İşte İzmir... Körfez pislikten, kokudan geçilmiyor. Aynen benim aldığım İstanbul'un Haliç'i gibi. İnşallah şimdi İzmirli kardeşlerim inanıyorum ki İzmir'de Cumhur İttifakı'na verecekler. Nihat kardeşimizle İzmir'i de pırıl pırıl yapacağız. İstanbul neydi, Ankara neydi? Biz buraları devraldıktan sonra ne oldu? Daha güzel olacak."

Erdoğan, Büyükşehir ve Sincan Belediyesinde yapacakları hizmetlerle, Ankara'yı büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle mütenasip bir noktaya çıkarmakta kararlı olduklarını belirterek, vatandaşlara "Sincan 31 Mart'ta tevazu, samimiyet ve gayretle 'memleket işi gönül işi' diyerek, bir kez daha AK Parti diyor muyuz? Sincan 31 Mart'ta tercihimizi, hizmet siyasetinden yana kullanıyor muyuz? Sincan, 31 Mart'ta Cumhur İttifakı'na destek veriyor muyuz?" diye sordu.

(Sürecek)

Kaynak: