Sincik geven balı marka oluyor

Adıyaman'ın Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği tarafından Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan "Sincik Geven Balı" marka başvurusu kabul edildi.
Sincik geven balı marka oluyor

Adıyaman'ın Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği tarafından Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan "Sincik Geven Balı" marka başvurusu kabul edildi.

Sincik balını marka yapmak için yapılan çalışmaların sonuç verdi. Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, Sincik balını marka yapmak için Türk Patent Enstitüsü'ne yaptıkları başvurunun kabul edildiğini kaydetti.

Sincik Arıcılık Eğitim Kültür Derneği Başkanı Mahmut Öztürk, "Dernek olarak kutularımızı hazırladık ve önümüzdeki günlerde bu kutularımızdan derneğimize kayıtlı arıcılarımıza kayıtlı olan arılı kovan sayısı ve ürettikleri bal göz önünde bulundurularak dağıtacağız. İlçemizde faaliyet gösteren arıcılarımızın tamamına yakını derneğimize üyedir. Bize üye olan tüm arıcılarımız ürettikleri ballarını derneğimize ait "Sincik Geven Balı" logosunun olduğu kutularda satışa sunacaktır. Bu logonun olmadığı bal, Sincik balı değildir" dedi.

Sincikli arıcıların her daim yanında olduklarını belirten Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut, "Bal bölgemizin önemli bir değeridir. İlçemiz zengin bir bitki örtüsüne sahiptir. İlçemizde geven dediğimiz bir bitki bulunmaktadır. İlçemizin en önemli geçim kaynaklarından biri olan geven balımızın marka haline getirilmesi için Arıcılar derneği tarafından Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan "Sincik Geven Balı" marka başvurusu kabul edildi. Sincik geven balı markası ve Coğrafi işaretinin ilçemize kazandırılması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Sincik Kaymakamı Zafer Sağ ise, "Sincik bal sektöründe emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Sincik ilçemiz dağınık bir coğrafyaya sahiptir. Hayvancılık noktasında elverişli sahaları yoktur ama arıcılık konusunda gayet iddialıdır. Arıcılar derneğimiz tarafından Türk Patent Enstitüsü'ne yapılan "Sincik Geven Balı" marka başvurusu kabul edildi. İnşallah bundan sonraki hedef Coğrafi işareti almaktır. Sincik geven balı coğrafi işaretini alabilirsek ilçemize çok önemli bir değer kazandırmış oluruz. Hem ilçemiz bir marka kazanmış olur, hem de arıcılarımız daha iyi gelir elde etmiş olurlar" şeklinde konuştu.

Sincik geven balı marka oluyor

Kaynak: