’Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği işbirliğinde yürütülen,...
’Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonları Yatırımcıları Derneği işbirliğinde yürütülen, "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesinin üçüncüsünün, Mersin'de başladığı bildirildi.

Mersin İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sinemanın, televizyon ve internetten sonra en etkin kitle iletişim aracı olduğu vurgulandı. Kitle iletişim araçları içerisinde, okuma yazması olmayan insanlara bile kolayca hitap edebilen sinemanın ayrıca, kolay anlaşılabilen, hareketli resim, söz, yazı ve müzikle anlatım olanağına sahip, tüm insanlığa hitap edecek olanakları içerisinde barındıran bir teknoloji olduğu belirtildi.

Bu çerçevede, ilki 2017 yılında başlatılan "Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın" projesinin üçüncüsünün, 20 Mayıs tarihinde Mersin'de başladığı, proje kapsamında ilköğretim öğrencileri için "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" ve "Keşif-Çanakkale" filmlerinin, 14 Haziran'a kadar vizyonda kalacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, proje kapsamında geçen yıl yurt genelinde 750 bin, Mersin'de 36 bin 610 öğrencinin sinemayla buluşturulduğu, bu yılki hedefin 1 milyon öğrenci olduğu bildirildi. Mersin'de ise bu yıl ilk etapta Tarsus ve Anamur ilçelerinde 21 bin öğrencinin sinema ile buluşmasının hedeflendiği kaydedildi.

İHA