Sinop’ta KUZKA toplantısı

Sinop'ta Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) Yönetim Kurulu toplantısı Sinop Valisi Kemal Cirit başkanlığında gerçekleştirildi.
Sinop’ta KUZKA toplantısı

Sinop'ta Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı(KUZKA) Yönetim Kurulu toplantısı Sinop Valisi Kemal Cirit başkanlığında gerçekleştirildi.

Sinop Valiliği'nde gerçekleşen toplantıya Sinop Valisi Kemal Cirit, Çankırı Valisi Mesut Köse, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Sinop İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Şükrü Gündoğdu, Çankırı İl Genel Meclis Başkanı Ruhi Şeker, Kastamonu İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı katıldı.

Sinop Valisi Kemal Cirit yaptığı açıklamada, "Dönem başkanlığı yaklaşık bir 10 gün önce Sinop'a ulaştırıldı. Bu sene diğer ilimize görev geçişeceği ana kadar birlikte çalışacağız. Malum olduğu üzere ülkemiz zor bir süreci atlatmakta. Ülkemizin önünü kesmeye çalışan, ülkemizi diz çöktürmeye çalışan, Türkiye'de iç savaş çıkartarak bölünmesinin yolunu açmak isteyen, istikrarını yok etmek isteyen ve bu ülkeyi vizyonsuz bırakmak isteyen kimi üst aklın organizesindeki FETÖ'cü terör örgütünün bu ülkede bir operasyonuna şahit olduk. Bunlar bu ülkenin milli iradesine saldırdılar. Geleceğine, demokrasisine saldırdılar. Anayasamıza ve 70 milyonun bizatihi kendisine saldırı gerçekleştirdiler. Ancak milletin hesabının olduğunu ve milletin hesabının da daha kapanmadığını gösterdiler. 250 ye yakın şehidimiz 2 bin 500'e yakın yaralımız önünde şükran ve millet olarak eğiliyoruz KUZKA yönetim kurulu üyeleri olarak. Değerli üyeler, ben çok kısa olarak KUZKA'daki durumu da tekrarlamak istiyorum. KUZKA'da incelediğimiz kadarıyla kuruluşundan bu yana Kastamonu iline 122 projede 31 buçuk milyon liralık hibe verilmiş. Çankırı iline 76 projede 25,1 milyon liralık hibe verilmiş. Sinop iline de 92 projede 21,3 milyon liralık hibe verilmiş. Toplamda ise 290 projede 78 milyon liralık hibe katkısının verildiği görülmekte. Bunların önemli bir kesimi KOBİ'lere yapılan bir durum olduğunu görmekteyiz. Yüzde 63'ü KOBİ'lere yapılmıştır. Sonra odalar, birlikler gibi kamudaki yerlere de yüzde 30'luk bir katkı sağlanmış. Son olarak da yüzde 2'lik kısmı da sivil toplum kurumlarına hibe edilmiştir. Çankırı ilinde hiçbir STK kullanmamış. Ayrıca Sinop'ta da 500'ye aşkın kişinin de istihdamına katkı sağlanmıştır. Kuzey Kalkınma Ajansı'nın 3 ilimize de çok büyük katkıları sağlanacaktır" dedi.

Ardından toplantı yapılan sunumla devam etti.

Sinop’ta KUZKA toplantısı

Sinop’ta KUZKA toplantısı

Kaynak: