Sıra bölücü terörde

Sıra bölücü terörde

15 Temmuz darbe kalkışmasıyla birlikte Türkiye’nin doğusunda da vatandaşların sokaklara çıkarak milli iradelerine sahip çıktıklarını söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı oluşan bu birlik ve beraberlik ortamının iyi değerlendirilmesi halinde doğu ve güneydoğuda terörün sonlanabileceğini söyledi.

Darbe kalkışmasında Türkiye’nin doğusunun da milli iradenin yanında yer aldığını ve oluşan bu birlikteliğin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, “Türkiye terörle mücadele de bundan sonra çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Çünkü artık vatandaş devletten yana tavır aldı. Bölgede devletin yanlış uygulamalarının hepsinin altında zaten FETÖ’cüler vardı. Hep devletle milleti düşman etmeye çalıştılar. Biz sürgün memurları, paralelcileri hep oraya gönderdik ve güvenlik güçlerinin yanlış uygulamalarına şahit olduk. Tüm bu yaşananlara rağmen bölge insanı ilk defa bu kadar net tavır ortaya koydu. Yaşananları ülkenin birlik ve beraberlik meselesi kabul ederek bu ülkeyi işgal ettirmeyeceğiz dediler.  Bölge insanının istediği tek şey devletin kendilerine sahip çıkmasıdır. Devlet bizi bırakırsa örgütle yine baş başa kalırız diyorlar.  Dolayısıyla da yeni dönemde bu kredinin iyi değerlendirilmedi gerekiyor. Yeni bir konsept ve yeni bir anlayışla bu terör meselesine yaklaşmak lazım.  Milletin bu kadar desteği varken bunun iyi kullanılması gerekiyor.” dedi.

abdullah-agrali--(1)-001.jpg

HALK İLE DEVLET KAYNAŞMASI SAĞLANMALI

Halk ile devlet kaynaşmasının tam olarak sağlanabildiği takdirde terör olayların sona ereceğini ifade eden Ağralı, “5-6 ay önce Mardin’de Silopi’de, Cizre’de halk ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetine çıkacak denseydi buna kimse inanmazdı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi milli irade nöbeti buralarda da tutuldu.  15 Temmuz gecesi bölge insanı güvenlik güçleri ile birlikte hareket etti. Darbeci askerlerden gelen talimatlara uymadılar. Kritik noktaları havaalanlarını tuttular. Emniyete sahip çıktılar. Hepimiz biliyoruz ki tüm bu yaşananlar güçlü bir Türkiye’nin istenmemesinden kaynaklanıyor. Terör de bunun en önemli argümanlarından bir tanesiydi. Artık tablo çok net. Buna göre bir yol haritası belirlemek gerekiyor.  Oluşan bu birlik beraberliği korumamız ve daha da arttırmamız lazım. O bölgedeki insanlara daha çok destek vermemiz gerekiyor.  Polis ile asker kaynaşması yaşandı. Halk ile devlet kaynaşmasını tam olarak sağlayabildiğimiz zaman terörün tamamen biteceğine inanıyorum.  Darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasının en büyük etkenlerinden biri de asker ile polisin birlikte hareket etmesidir” şeklinde konuştu.

miting--(2).jpg

AMAÇ TÜRKİYE’Yİ SURİYE’YE BENZETMEKTİ

15 Temmuz gecesi Türkiye ikinci bir Kurtuluş Savaşı mücadelesi verdiğini sözlerine ekleyen Ağralı, “Devlete çöreklenmiş paralel yapı ve terör örgütü mensuplarının tamamen ayıklanması gerekiyor. Bu sadece Türkiye meselesi de değil. Bu aynı zamanda ümmet meselesi. Bu işin Türkiye ile bitmeyeceğini bariz bir şekilde gördük. 15 Temmuz gecesi bu çağda darbe olur mu deyip kabullenemedik. İhtimal vermiyorduk çünkü. Köprü kapatılınca bir darbe girişimi değil terör eylemi zannettik. Türk ordusunu ülke savunmasında ve terörle mücadele ile düşünüyorduk. Kendi tanklarıyla uçaklarıyla kendi halkına ateş açabileceğine ihtimal vermiyorduk. Uzun süredir yapmaya çalıştıkları şey Türkiye’yi Suriye’ye benzetmekti. Aslında 15 Temmuz gecesi yaşananlar bir darbe hareketinden ziyade bir işgal hareketiydi. Milletimizde gereğini yaptı ve canı pahasına bu varan hainlerine karşı ülkesini savundu.” ifadelerini kullandı.

miting--(4).jpg

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ