Sırbistan'da 17. Uluslararası Tavla Turnuvası

Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Novi Pazar'da düzenlenen turnuvaya, bölge ülkelerinden 30'dan fazla tavla oyuncusu katıldı.
Sırbistan'da 17. Uluslararası Tavla Turnuvası

NOVI PAZAR (AA) - Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Novi Pazar şehrinde, 17. Uluslararası Dervis Cavic-Dedo Tavla Turnuvası düzenlendi.

Sancak bölgesinin en büyük şehri Novi Pazar'da düzenlenen turnuvaya, bölge ülkelerinden 30'dan fazla tavla oyuncusu katıldı.

Novi Pazar Dedo Tavla Kulübü Başkanı Erdogan Jablanicanin, turnuvanın başında yaptığı konuşmada, etkinliğin her yıl daha fazla katılımcıyla gerçekleştiğini dile getirdi.

Jablanicanin, temel hedefi dostluk ve iş birliği olan turnuvanın, bu yıl Bosna Hersek'in farklı şehirleri ve Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten gelen katılımcılarla renklendiğini vurguladı.

İlk tavla turnuvasını 17 yıl önce düzenlediklerini hatırlatan Jablanicanin, etkinliği daha tanınır hale getirmeye çalışacaklarını belirterek, "Turnuvada, yarışmadan çok eğlenceye önem veriyoruz. Hedefimiz, tavlanın yaygın olduğu Türkiye, Romanya, Yunanistan, Kıbrıs ve Avusturya'dan tavla oyuncularını buraya getirmek." dedi.

Jablanicanin, kendi ekibinin favoriler arasında olmadığını ancak misafirperverlikleriyle dikkat çektiklerini aktararak, tavlanın son derece ilginç bir oyun olduğunu söyledi.

Turnuvaya Saraybosna'dan katılan tek kadın tavla oyuncusu Amela Filipovic de turnuvanın önemine işaret ederek, "Bu oyunun unutulmaması adına böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli. Kendimi bildim bileli tavla oynamayı severim. Bu turnuva sayesinde komşu ülkelerden arkadaş ediniyorum." ifadelerini kullandı.

Erkek rakiplerini sık sık yendiğini dile getiren Filipovic, "Bir kadın tarafından yenilmeyi hazmedemiyorlar." dedi.

Turnuvaya, Bosna Hersek'in Fojnica şehrinden katılan Sajna Tavla Klubünün Başkanı Osman Traljo ise Fojnica'da tavlanın 200 yıllık bir geçmişi olduğunu vurgulayarak, "Tavla, şans ve bilgi oyunudur, yeni başlayanın bile usta olabileceği bir oyundur. Bölgede, tavlanın, Fojnica kadar yaygın olduğu bir şehir daha yoktur." şeklinde konuştu.

Novi Pazar'da yaşayan Türk kökenli Bejtulah Topci de 50 yıldır tavla oynayarak yarışmalara katıldığını söyledi.

Tavla oynarken oluşan muhabbet ortamını sevdiğini belirten Topci, "Bu oyunda tecrübeli olan değil, şanslı olan kazanıyor." dedi.

Novi Pazar Belediyesinin himayesinde düzenlenen turnuvada, müsabakalar, İsviçre sistemine göre beş turda gerçekleşti.






Kaynak: