Sirke ve lahana turşusu zayıflatıyor

Lahana turşusu, sirke, tarçın ve zencefil; zayıflamaya yardımcı oluyor. Salata ve çorbalarınıza sirke ekleyin. Mayonez yerine hardal kullanın
Sirke ve lahana turşusu zayıflatıyor

Obezitenin hızla artmaya başlaması, Amerikalı bilim adamlarını önleyici tedbirler aramaya itiyor. Bu sebeple obezite ile mücadelede her gün yeni bir bilgiye ulaşılıyor. Bunların bir kısmı beslenme alışkanlıklarını şekillendirmeyi amaçlarken, bir kısmı da yaşam tarzını etkileyecek ufak ipuçları içeriyor.

Besinlerinize baharat ekleyerek ve sos kullanımında değişikliğe giderek zayıflamanız mümkün. İşte yaza fit girmenizi sağlayacak ipuçları...

1- Salata ve çorbalarınıza sirke ekleyin: Son yıllarda yapılan araştırmalara göre sirkenin kolesterol ve kandaki yağlanma seviyelerine olumlu etki gösterdiği belirtiliyor. Balzamik sirke, yağ yakan genleri harekete geçirdiği bilinen asetik asitten oldukça zengindir. Bu sebeple kilo vermenize yardımcı olur. Sirkeyi doğrudan tüketmemeye dikkat etmek gerekir. Salata ve çorbalarınızı iki kaşık sirke ile tatlandırabilirsiniz.

2- Lahana turşusu yiyin: Kulağa ilginç gelse de lahana turşusu zayıflamaya yardımcı olan besinlerin başında yer alıyor. Sauerkraut adıyla da bilinen lahana turşusu, kilo kaybına yardımcı olabilecek bir probiyotik türü olan lactobacillus plantarum içerir. Bağırsak ve sindirim sistemindeki iyi huylu bakteri oluşumuna katkı sağlar. Yemeklerin yanında yoğurt tüketemiyorsanız, lahana turşusunu garnitür olarak yiyebilirsiniz.

3- Zencefilin faydaları saymakla bitmiyor:  Yapılan araştırmalardan birinde zencefilin; antienflamatuar etkisi sebebiyle, kireçlenme tedavisinde tıpkı ilaçlar gibi etkili olduğu gösterildi. Zencefilin diğer mucizevi faydaları arasında; boğaz ağrıları ve soğuk algınlığını tedavi etmek de var. Hatta ağrılı eklemler üzerine kompres yoluyla uygulandığında eklem ağrısında ciddi azalmaya sebep olduğu da yapılan bir çalışma neticesinde gösterildi. Zencefilin bir diğer faydası ise zayıflamaya yardımcı olması. Columbia Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, bir bardak sıcak suya toz zencefil katılarak tüketildiğinde tokluk hissi meydana getirdiğini açıklıyor.
Zencefil, özellikle taze zencefil; kolay bozulan ve küflenen bir gıdadır. Bu sebeple taze almalı ve hızlı şekilde tüketmelisiniz. Zencefili yemeklerinize eklemek istiyorsanız, ocaktan almadan önce eklemelisiniz çünkü zencefil, yağ ile uzun süre pişirildiğinde acı bir tat bırakır.

4- Mayonez yerine hardal: Mayonez yerine hardal kullanın. Yapılan araştırmalar, normalde tükettiğiniz mayonezi hardalla değiştirmeniz halinde yaklaşık 85 kalori daha azalacağınızı gösteriyor.

5- Tarçın tüketin Tarçının kan şekerini düzenlemeye yardımcı olduğu ve diyabetlilertarafından kullanıldığı herkesçe biliniyor. Ayrıca tarçın, antienflamatuar ve antioksidan etkisiyle de sağlık gündemindeki yerini aldı. Yapılan araştırmalar, tarçının kalp ve kronik hastalık riskini azaltmada yardımcı olduğunu gösterdi. Ayrıca hücre bozulma ve anormal büyümesine karşı da etkili olduğu artık biliniyor. Bu da kanserle savaşta yeni bir umut kaynağımız olduğu anlamına geliyor. Günde 3-6 gram arası tarçın tüketimi, tokluk hissi sağlayarak zayıflamaya da yardımcı oluyor.

6- Yavaş çiğneyin :Yapılan araştırmalara göre hızlı tüketilen besinler tokluk hissine daha yavaş ulaşılmasına neden olur. Yiyecekleri normalde olduğundan iki kat daha fazla çiğneyerek doygunluk hissine çok daha erken ulaşabilirsiniz.