'Şırnak geçmişten çok daha güzel bir şehir olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay, Şırnaklı terör mağdurlarına "Şırnak geçmişten çok daha güzel bir şehir olacak. Hepiniz inşallah o şehre güvenle döneceksiniz." dedi.
'Şırnak geçmişten çok daha güzel bir şehir olacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Şırnak'ta yaşanan terör olayları nedeniyle Siirt'e yerleşen terör mağdurları ile AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantının Başbakan Binali Yıldırım'ın bilgisi dahilinde gerçekleştirildiğini ifade eden Aktay, Şırnaklılara Yıldırım'ın selamını iletti.

Vatandaşların dertleriyle dertlendiğini belirten Aktay, yapılan toplantı neticesinde alınan notları ilgili yerlere ileteceğini ve Başbakan Yıldırım'ı konuyla ilgili bilgilendireceğini söyledi. 

Aktay, terör mağduru vatandaşların en fazla kira yardımı konusunda yaşadığı sıkıntıların bir an önce giderilmesi için girişimde bulunacaklarını aktardı.

Şırnak'ın terör örgütünden ve tuzaklarından temizlendikten sonra çalışmalara başlanacağını anlatan Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şırnak eskisinden çok daha güzel bir şehir haline gelecek. Size söz veriyorum. Bu sözü ben vermiyorum, demin görüştüğüm Başbakanımız selamıyla birlikte bu sözü size vermemizi istedi. Hepiniz inşallah o şehre güvenle döneceksiniz. Terör örgütü de bundan sonra çöreklenemeyecek bu şehre. Güçlü devlet, şefkatli ve baba devlet yüzünü size gösteriyor. Ama öbür tarafa haşin devlet, asi devlet ciddi devlet nedir onu gösterecek, göstermeye de devam edecek. Bundan sonra boşluk yok."

"Kürt sorunun çözülmesini istemeyen PKK ve HDP'nin kendisidir"

"Kürt meselesini tarihe gömdük, bizim Kürt meselemiz yok. Kürtler bizim için mesele değildir. Kürtler bizim canımızdır, ciğerimizdir, Kürtler biziz." diyen Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kürt, Türk, Arap, Çerkez ve bu ülkedeki tüm unsurlar, bazen böyle lafları o diller çok kullanıyor. Türkler ve Kürtler iki eşit vatandaş. Tamam ama burada Araplar da var. Kürtler adına hareket ettiğini söyleyen ama hiçbir şekilde Kürtlerle alakası olmayan bu örgüt bir şekilde insanların kafasını karıştırmak istedi. Ama biz Kürt sorununu çözdüğümüz halde sorun daha çok büyütülmeye çalışıldı. Niye? Demek ki birileri o sorundan besleniyor, o sorunun bitmesini istemiyor. Kürt sorunun çözülmesini istemeyen PKK ve HDP'nin kendisidir."