Şırnaklı kadınlar meslek öğreniyor

Görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesinin, Kadın Destek Merkezi'nde açılan kuaförlük, iğne oyası, trikotaj, tığ örgüsü, el sanatları, giyim ve kilim kursları sayesinde çok sayıda kadının meslek öğrenmesi sağlanıyor- Kadın Destek Merkezi Müdürü Hüsnüye Yü
Şırnaklı kadınlar meslek öğreniyor

ŞIRNAK (AA) - Görevlendirme yapılan Şırnak Belediyesinin, Kadın Destek Merkezinde verilen kuaförlük, iğne oyası, trikotaj, tığ örgüsü, el sanatları, giyim ve kilim kursları sayesinde, çok sayıda kadın meslek öğreniyor.

Şırnak Belediyesi Kadın Destek Merkezi Müdürü Hüsniye Yüksel Sanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezde 200 kadına yönelik kurs düzenlendiğini dile getirerek burada okuma yazma öğretilmesinin yanı sıra kuaförlük, iğne oyası, trikotaj, tığ örgüsü, el sanatları, giyim ve kilim gibi alanlarda eğitimler verildiğini söyledi.

Merkez içerisinde kreş de bulunduğunu anlatan Sanır, kadınların kaliteli zaman geçirmek için buraya gelerek üretime katkıda bulunduğunu belirtti.

Bu tür çalışmalar sayesinde, Şırnaklı kadınların sosyal yaşamın bir parçası haline geldiğini ifade eden Sanır, şöyle konuştu:

"Kadınlarımıza her anlamda ulaşmaya çalışıyoruz. Kadınların kendi ayakları üzerinden durabilmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Kursiyerlerimiz kurslarını bitirdiğinde meslek okulları ile iş birliği halinde kalfalık ve ustalık belgesini aldırıyoruz. 3 kursiyerimiz usta öğretici oldu."

Usta öğretici Taybet Aşan da kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi için eğitim verdiklerini vurguladı.

Aşan, merkezde yürütülen faaliyetleri şu sözlerle aktardı:

"Kursiyerlere trikotaj makinesiyle nasıl yöresel kıyafetlerin yapıldığını öğretiyoruz. Eğitimle kursiyerlerimiz meslek öğrenmiş oluyor. Kadınlarımız bir tarafta meslek öğreniyor bir taraftan da ürettiği ürünü satarak kazanç elde ediyor. Bu da kadının kendi yaşamında kendi ayakları üzerinde durarak ekonomik bağımsızlığını elde etmesine vesile oluyor."

Kursiyerlerden Emine Algu ise merkezde verilen eğitim sayesinde trikotaj makinesini kullanmayı öğrendiğini belirterek, "Kursta ürettiğimiz ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunuyoruz." dedi.



Kaynak: