Şırnak'ta 2 asker şehit oldu

Şırnak merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu.
Şırnak'ta 2 asker şehit oldu

Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, bir asker ve bir köy korucusu yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, merkeze bağlı Araköy köyü mevkisinde, terör örgütü PKK'nın yola döşediği patlayıcı, askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı.

Olayın ardından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran teröristler, araçtaki uzman çavuş ve erişehit etti, bir er ve köy korucusunu da yaraladı.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Valilik açıklaması

Konuyla ilgili olarak Valilikten yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı unsurlarının geçişi esnasında terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca saat 07.20 sıralarında el yapımı patlayıcı veya mayın olduğu değerlendirilen patlayıcı ile saldırı düzenlenmesi ve akabinde havan ve uzun namlulu silahlarla ateş edilmesi sonucunda 2 askerimiz şehitolmuş, bir asker ve bir geçici köy korucusu hafif şekilde yaralanmıştır. Olayın faillerine yönelik operasyonlar devam etmektedir."

"Allah kimseye böyle acı vermesin"

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın Osmaniye'deki ailesinin evinde yas var.

Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, şehit Uzman Çavuş Mehmet Acar'ın (36) Cemalpaşa Mahallesi'ndeki kardeşi Ahmet Acar'ın evinde kalan annesi Yeter Acar'a acı haberi verdi.

Gözyaşlarına hakim olamayan anne, "Yavrum, kuzum, ciğerim, Bizi bıraktın da gittin. Allah kimseye böyle acı vermesin" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin kardeşi Ahmet ve kız kardeşi Gül Acar, yakınlarının desteği ile ayakta durmaya çalıştı. Fenalaşan anne ile kızı, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Şehit haberinin alınmasının ardından Çatıkent Sitesi B Blok'taki eve Türk bayrağı asıldı.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Metin Düz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Şefik Atak ve İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Alaaddin Eşsiz, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Serkan Serdaroğu şehit uzman çavuşun evine gelerek ailesine başsağlığı diledi.

Mehmet Acar'ın evli ve iki çocuk babası olduğu 4 kardeşinin bulunduğu ve 14 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin babası İbrahim Acar'ın ise 8 yıl önce hayatını kaybettiği belirtildi.

Kaynak: AA