Şişko Nuri'ye göre en iyi komedyen

Türk sinemasında 'Şişko Nuri' olarak tanınan emektar oyuncu Sıtkı Sezgin, komik ünlüler arasındaki rekabette Cem Yılmaz'ın biraz daha ağır bastığını söyledi.
Şişko Nuri'ye göre en iyi komedyen

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirildiği huzurevinde yaşamını sürdürüp civar illerdeki okullara gidip tiyatrolarda sahne alan 64 yaşındaki Sezgin, komik ünlülerden Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan, Ata Demirer ve Şahan Gökbakar'ın filmlerini ve reklamlarını beğeniyle izlediğini söyledi.

Yeni filmlerde ve dizilerde rol alma isteğini yineleyen 100 kilo ağırlığındaki Şişko Nuri, 'Cem Yılmaz'ın kurulu kadrosu var. Teklif gelse tabii oynarım. Oynadığı bütün filmler, yaptığı bütün reklamlar güzel. Severim kendisini ama ümit diyeceğiz. Olursa niye gitmeyeyim? Ata Demirer, Yılmaz Erdoğan da çok güzel. Birbirine eşit değerde ama Cem Yılmaz biraz daha ağır basıyor. Tip itibarıyla, karakter itibarıyla' diye konuştu.

Geçen yıl rol alma çağrısı yaptığı Kurtlar Vadisi'nin yapımcılarından umduğu yanıtı bulamadığını ancak maddi destek sağlandığını anımsatan Sezgin, 'Aksiyon filmi, o yüzden Nuri ağabey bizi bağışla' dediler. Rol düşmüyor bana göre. Öyle diyorlar. Senarist bana göre rol yazacak da olsun. O da imkansız' şeklinde konuştu.

Önlük giyip gittiği okullarda öğretmenlerin kendisini öğrencilerle karıştırmasına sevinen emektar oyuncu, arkadaşları emekli öğretmen Mustafa Bıdıl ve tiyatrocu Fuat Dilek ile Amasya Zübeyde Hanım Üçler İlkokulu'nda sahne alıp öğrencilere keyifli anlar yaşattı.