Sistemler çarpışacak!

Atiker Konyaspor ile Yeni Malatyaspor, ikincilik yarışının kaderini belirleyecek maçta karşı karşıya gelecek. Kazananın avantaj yakalayacağı bu müsabaka, aynı ekolden gelen teknik adamların taktik savaşına da sahne olacak
Sistemler çarpışacak!

YENEN RAHATLAYACAK
Atiker Konyaspor, Yeni Malatyaspor ile kritik bir maça çıkacak. Konya’da oynanacak olan karşılaşma, ikincilik yarışını yakından ilgilendiriyor. Teknik direktör Aykut Kocaman ile birlikte yükselme dönemini yaşayan Anadolu Kartalı, rakibini taraftarının desteğiyle devirerek ikincilik yarışında avantajı eline geçirmek istiyor. Zorlu müsabakayı kazanan takım, ikincilik adına önemli bir adım atacakken kaybeden takım ise bu yolda büyük bir yara almış olacak.

HOCALAR AYNI EKOLDEN
Bu maç, aynı zamanda aynı ekolden gelen iki teknik direktörün de mücadelesi olacak. Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman, İstanbulspor’u çalıştırdığı dönemde yardımcısı Abdullah Avcı’ydı. Bugün Abdullah Avcı, Başakşehir ile şampiyonluğa koşarken Yeni Malatyaspor’un teknik patronu Erol Bulut, Malatya’ya gelmeden önce Başakşehir’de Avcı’nın yardımcısıydı.  Şimdi bu üç ismin çalıştırdığı takımlar, Süper Lig’de zirve yarışında.

TAKTİK SAVAŞINA DÖNECEK
Konyaspor ile Yeni Malatyaspor karşılaşması, teknik direktörlerin taktik savaşına sahne olacak. Kocaman’ın Konyaspor’u da Bulut’un yeni Malatyaspor’u da kompakt futbolla sonuca gitmeye çalışıyor. İki takımın patronu da benzer sistemle birbirine üstünlük sağlamaya çalışacak. Favorisi olmayan maç, 3 ihtimale de açık. Zorlu müsabakanın sonucu, teknik adamların maç içerisinde yaptığı sistem değişiklikleri ve kulübeden yapılacak hamleler belirleyecek gibi duruyor.
Salim Can Özcan / Yeni Haber