Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

- Vali Barut: "Sivas Ellerinde Kitap Okunur ana temasıyla yürüttüğümüz 'Sivas 4. Kitap Günleri'ne 90 stantla 120'nin üzerinde yayınevi katılacak"
Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü dolayısıyla kentte bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek kitap günlerine 90 stantla 120'nin üzerinde yayınevinin katılacağını bildirdi. 

Barut, Valilik binasında düzenlenen basın toplantısında, Valilik, Belediye, Cumhuriyet Üniversitesi ve İl Özel İdaresi işbirliğinde organize edilen "4 Eylül Sivas Kültür ve Sanat Şenlikleri" hakkında bilgiler verdi.

2015 yılının "Şemsi Sivas-i Yılı" olması dolayısıyla bu yıl kitap günlerini de Şemsi Sivas-i anısına düzenleyeceklerini hatırlatan Barut, "Sivas Ellerinde Kitap Okunur" ana teması ile yürüttükleri "Sivas 4. Kitap Günleri"ne 120'nin üzerinde yayınevinin 90 stantla katılacağını belirtti. 

Program kapsamında 150'ye yakın etkinlik gerçekleştirileceğini ifade eden Barut, tarihten edebiyata, siyasetten çocuk gelişimine, güncel hayattan şiire kadar, farklı konularda kitap, yazı ve fikirleriyle katkılarda bulunmuş birçok yazar ve akademisyenin katılımlarıyla panel, söyleşi ve imza günlerinin de düzenleneceğini kaydetti.

Vali Bulut, kitap günlerinde sosyal sorumluluk projeleri olarak yapılan çocuklarla okuma etkinliğinin bu yılki temasının da "Çanakkale" olarak belirlendiğini kaydetti.

Ayrıca fuar alanına kitap kumbarası yerleştirileceğini belirten Barut, şöyle devam etti:

"Fuar sonrasında toplanan kitaplarla ihtiyacı olan bir köy okuluna kütüphane oluşturulacaktır. Yine TRT 1 ekranlarında yayınlanan Milat Dizisi oyuncuları ile okuma üzerine söyleşi yapılacaktır. Bu yıl, yazar ve etkinliklerin belirlenmesinde hem anket çalışmaları hem de sosyal medya üzerinden halkın görüşlerine de yer verildiğini belirtmek isterim. Başta İl Özel İdaremiz olmak üzere emeği geçen bütün kamu, kurum ve kuruluşlarımıza ve bu etkinliklerin  Sivasımıza  ve  Türkiyemize duyurulmasındaki katkılarınız için siz basın mensuplarına da teşekkür ediyor, 'Sivas Ellerinde Kitap Okunur ve Kitaba Dokun'un  diyerek tüm kitap dostlarının katılımlarını bekliyoruz."  

29 Ağustos Cumartesi günü başlayıp 4 Eylül'de sona erecek Kitap Günleri'ne ilişkin detaylı bilgiler "sivaskitapfuari.com" adresinden öğrenilebilecek.