Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü

Sivas Kongresi'nin 96. yıl dönümü dolayısıyla kentte bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "Sivas 4. Kitap Günleri"nin açılışı gerçekleştirildi.

Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Kent Meydan'ında gerçekleştirilen açılışta yaptığı konuşmada, Kitap Günleri'ne 90 stant ile 120 yayınevinin katıldığını söyledi. 

Bu yıl kitap günlerini Şemsi Sivas-i anısına düzenlediklerini belirten Barut, "Sivas Ellerinde Kitap Okunur ana teması ile yürüttüğümüz Sivas 4. Kitap Günleri'nde artık Sivas'ın yetiştirdiği değerlerin anısına her yıl bir değerin adını taşıyacak" dedi. 

Barut, kitapların önemine değinerek, "Medeniyetler kitaplarla yükseliyor, bu tarihte de böyle oldu gelecekte de böyle olacak. İlmin depolandığı, ilmin ilerlemesinin en büyük göstergesi kitaplardır. Kitaplar olmadan medeniyetler kurulamaz, kurulamıyor da. Sivas'ta da bu 4'cüsü yapılıyor. Artık gelenekselleşti" ifadesini kullandı. 

"Sivas 4. Kitap Günleri"nin Sivas için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Barut, vatandaşları fuara beklediklerini sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Sami Aydın da geleneksel hale gelen kitap günleriyle Sivas'ta kitap okuma oranının istenilen seviyeye ulaşacağına inandığını belirterek, "Kitap okumak bir alışkanlık ilk başlarda kendimizi motive edersek devamı gelir, kitaplar insanı gençleştiriyor adete zenginleştiriyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Vali Barut ve il protokolü kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştirdi.

Stantları gezen Vali Barut ve beraberindekiler, daha sonra, fuarda kurulan kumbaraya kitap bıraktı.