Sivas'ta açığa alınmalar artıyor

Sivas'ta açığa alınan kamu personeli sayısı 276'ya yükseldi- Bir ilçe vaizi, 4 imam-hatip, 3 müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticisi de açığa alındı
Sivas'ta açığa alınmalar artıyor

SİVAS (AA) - Sivas'ta, FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında çeşitli kurumlarda çalışan ve açığa alınan kamu personeli sayısının 276'ya yükseldiği bildirildi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, bazı kamu personelinin, 15 Temmuz'da ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden ve "darbeye teşebbüs"te bulunan paralel örgüt yapılanmasıyla bağlantısının tespit edildiği anımsatıldı.

Bu kapsamda, kamu görevlilerinden açığa alınan personel sayısının 276'ya yükseldiği ifade edilen açıklamada, kamu görevlilerinden maliyede çalışan bir kişi ile müftülükte çalışan bir ilçe vaizi, 4 imam-hatip, 3 müezzin-kayyım, bir Kur'an kursu öğreticisi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde çalışan 3 öğretmenin açığa alındığı aktarıldı.

Böylece açığa alınan kamu görevlilerinin sayısı 276'ya yükseldi. Daha önce 6 maliye, 144 milli eğitim, 110 emniyet ve 3 jandarma olmak üzere 263 kamu personeli açığa alınmıştı.