Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Sivas'ta arıza var!

Sivas'ta arıza var!

Süper ligde heyecan devam ediyor, Konya’da ise kaos hakim. Konyaspor son haftalarda çok sancılı bir süreçten geçiyor. Ligde kötü gidişe, Maraş’ta alınan mağlubiyet eklenince hepimiz ‘ne oluyoruz?’ dedik.

Konyaspor, Sivas’a kötü gidişe ‘dur’ demek için gitti. Bir tarafta tartışılan Sivasspor ve Tamer Tuna diğer tarafta Rıza Çalımbay’ın Konyaspor’u. İki takımı kâğıt üzerinde karşılaştırınca Konyaspor biraz daha ağır basıyordu. Ben kendi adıma Konyaspor’un Sivas’tan puansız dönmeyeceğine inanıyordum.

Konyaspor’un saha içi organizasyonu son derece plansız. Haftalardır bu konuda Rıza Çalımbay’ı çok eleştiriyoruz, bir insan eleştirilerden hiç mi ders almaz, ‘hödük’ diye bir tabir var. Yazıyoruz çiziyoruz ama yok yani, adam Nuh diyor, Peygamber demiyor.

Sivasspor-Konyaspor maçı başladı, dedim ya Konyaspor’un kadro kalitesi Sivasspor’un çok çok üzerinde, üzerine Muhammet Demir’de ısınırken sakatlanınca Sivasspor’luların tüm ümitleri Robinho oldu. Robinho’yu, Sivas takımından alın, direk küme düşer.

İlk dakikalarda kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Ali topu auta gönderince Konyaspor öne geçme şansını kullanamadı. İlerleyen dakikalarda, Sivasspor kadro kalitesinin yetersizliğinden, Konyaspor ise organize olamamasından dolayı deli dolu bir maç izledik. Top bir o kaleye doğru gitti, bir o kaleye. İlk yarıda özellikle Yatabare’nin devamlı kanatta topla buluşmasını çok yadırgadım, takımın santraforu Yatabare topu alıp kanattan sıfıra doğru gidiyor, sonra soruyorlar sen bu Rıza’ya neden karşısın diye. Yatabare kanattan gidecekse, ortada golü kim kovalayacak, kim gol atacak.

İkinci yarıda da görüntü çok fazla değişmedi, Miloseviç ile direğe takılan Konyaspor, 66 da Ömer Ali’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Ömer Ali atılınca Rıza hoca 6 dakika düşündü ve Moke ve Fofana’yı kenara alıp Vedat ve Volkan’ı oyuna aldı. 86 da ise sahada ayakta kalacak dermanı kalmayan Yatabare yerini Jahovic’e bıraktı.

Konyaspor, Sivasspor gibi bir takımı yenemedi, son 25 dakikasını 10 kişi oynadığı maçta 1 puan kazandı. Serkan gibi kalecin var, Skubic gibi ligin en iyi sağ bekine sahipsin. Diagne gibi bu ligin bence en iyi stoperine sahipsin. Jevtovic gibi savaşçı oyuncun var. Yatabare gibi Jahoviç gibi santraforun var. Sivasspor gibi kaderi Robinho’nun varlığına bağlı bir takımı yenemiyorsun.

Futbol 11 kişilik bir takım oyunu ve kazanmak için 11 kişinin organize olması şart. Konyaspor organize olamıyor, organize olması için gerekli aksiyonları alacak bir teknik adama muhtaç.

Rıza Çalımbay’a karşıyım, Rıza Çalımbay’ı Sivasspor’un hocası yapın çok başarılı olur. Sivasspor’da topu alıp gidecek, Kone gibi, Robinho gibi, Uğur Çifçi gibi, Ziya gibi topu alıp gidecek oyuncular var. Konyaspor’un hocası Rıza Çalımbay olamaz.

Rıza Çalımbay’ın tazminatı varmış, Rıza gibi hocaya kim tazminat koyup sözleşme imzaladıysa parasını da o versin bir zahmet. Haldun Üstel’i, Tuncay Şimşek’i Celalettin Yavuz’u bu takımın hocası yapın ama Rıza gibi birine bu takımı harcatmayın. Bu takımın çok büyük potansiyeli var, yönetimin yaptığı onca başarılı icraata bakıyoruz, Hilmi Kulluk’un hizmetlerini gıpta ile izliyoruz fakat bu Rıza 1 yanlışın 3 doğruyu götürmesi gibi bir şey.

Şu takımı Konya TÜFAD üyesi bir hocaya verelim bundan daha kötü olmaz…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR