Sivas'ta ebelik sempozyumu düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas'ta "1. Uluslararası 5. Ulusal Sivas Ebelik Sempozyumu" düzenlendi.Sivas Numune Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sempozyumda konuşan...
Sivas'ta ebelik sempozyumu düzenlendi

SİVAS (AA) - Sivas'ta "1. Uluslararası 5. Ulusal Sivas Ebelik Sempozyumu" düzenlendi.

Sivas Numune Hastanesi konferans salonunda düzenlenen sempozyumda konuşan Vali Davut Gül, tüm ebelerin "5 Mayıs Dünya Ebeler Günü’nü" kutlayarak ebelerin sağlık hizmetlerinde devletin gülen yüzü olduğunu söyledi.

Gül, şöyle konuştu:

"Sağlık hizmetlerinde ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de ciddi bir memnuniyet var. Bu anlamda ebelerimiz sorumlulukları çok fazla olmasına rağmen işlerini çok iyi yapıyor. Eskiden ülkemizde ebelerden beklentiler çok farklıydı. Vatandaşlarımızın az çocuk yapmalarını özendirmek ve mümkünse sezaryen yöntemiyle doğum yapmalarını sağlamaktı. Şimdilerde bu anlayış değişti. Ülkemizin genç nüfusa ihtiyacı olması nedeniyle vatandaşlarımızın bakabileceği kadar çok çocuk ve normal yöntemle doğum yapmalarının sağlanması gerekiyor. Burada ebelerimize büyük görevler düşüyor."

Sivas’ta sağlık alanında standartların iyi seviyeye geldiğini hatırlatan Gül, yapılacak yeni yatırım ve çalışmalarla bunun daha da iyi noktaya geleceğini anlattı.

Gül, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde 900 yatak kapasiteli yeni bir hastane inşa edilecek. Numune Hastanesinde ise 250 yatak kapasiteli ek blok ve 195 yataklı Geriatri Hastanesi inşaatı devam ediyor. Bunlar tamamlandığında Sivas sağlık hizmetlerini daha iyi vermeye başlayacak. Şehir merkezinde de acil sağlık ve poliklinik hizmetlerinin verilmesi noktasında vatandaşlardan yoğun talep alıyoruz. İstasyon Caddesi eski SSK Hastanesinin bulunduğu binada kısa vadede acil ve poliklinik hizmetleri verilecek. Orta vadede ise burada acil sağlık hizmetlerinin verilebileceği yeni bir ünite inşa edilecek."

Konuşmaların ardından Vali Gül ve eşi Gülden Gül katılımcılara belgelerini takdim etti.





Kaynak: