Siverekliler, demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Siverek ilçesinde başlatılan demokrasi nöbeti 13. gününde de devam etti.
Siverekliler,  demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Siverek ilçesinde başlatılan demokrasi nöbeti 13. gününde de devam etti.

Siverek Belediyesi tarafından düzenlenen nöbet alanında kurulan stantlarda halka çorba, yemek, çay ve su ikramı yapılırken Belediye Başkanı Resul Yılmaz, bir araya gelen binlerce vatandaşa son gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Demokrasi nöbetinin 13. gecesinde darbecilere karşı meydanda bir araya gelenlere hitap eden Yılmaz, hükumetin bugün önemli kararların alındığını söyledi. Yılmaz, "Şuan hükumetimizin bütün bakanları gece gündüz büyük bir özveri ile çalışıyor. Dediğim gibi hepsi yoğun bir şekilde çalışıyor fakat yakinen takip ettiğimde benim nazarımda ön plana çıkan isim İçişleri Bakanımız Efkan Ala'dır. Bakanımız katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmasında çok önemli kararların alındığını söyledi ve hemen akabinde de ifade ettikleri resmi gazetenin mükerrer sayısında yayınlandı. OHAL kapsamında alınan önemli kararlarından biri Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığının İçişleri Bakanlığına bağlanmasıdır. Bunun anlamı şudur, artık bir genel müdürlük gibi bir vali veya komutan atanabilecek. Yine önemli olan bir başka düzenleme ise Türkiye'de şuan da 356 General var. Bunlardan bir şekilde halka düşmanlık yapıp 15 Temmuz'dan bu yana sizlerin meydanlara toplanmasına sebep olan 149 generalin TSK ile ilişkisi kesildi, kimisi ihraç edilirken kimisi cezaevine gönderildi" dedi.

Yılmaz, "İnşallah idari yapıyla ilgili sistemle ilgili değişiklikleri de bir bir hayata geçirecekler ve artık kim olursa olsun kim gelirse gelsin bir daha bu millete zulüm edecek, darbe yapma fırsatını bulamayacaklardır. Bakanımız Efkan Ala ile ilgili bir anekdotu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu hain çete, bu paralel yapı 17-25 Aralıkta 2 kere meşru hükumetimize darbe girişiminde bulundu. O dönem Cumhurbaşkanımız her konuşmasında "etkin mücadele edilmeli" diyordu. Haziran 2014 yılında Ankara'da tüm AK Partili Belediye Başkanlarının bir araya geldiği bir toplantı düzenlendi. Toplantı da bizlere şunu söyledi, "Paralel yapıyla ilgili maalesef kurumlarımız, idarelerimiz ve kuruluşlarımız etkin mücadele edemiyor ve bu mücadelemde bunlarla mücadele etmeyen benim gibi uğraşmayan hiçbir arkadaşıma hakkımı helal etmiyorum" demişti. Konuşmasının sonunda ise altı çizilecek türden bir ifade kullanmıştı. "Bunları kıblesi ile sizin kıbleniz bir değil" demişti. Bugün baktığımızda Sayın Cumhurbaşkanımızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Keşke bugünleri yaşamamış olsaydık. Ama maalesef bu alçaklar, bu milletin düşmanları bize bu rezilliği yaşattı" ifadelerini kullandı.

'Siverek seninle gurur duyuyor" sloganları eşliğinde konuşmasına devam Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Bu terör örgütünün temel özelliklerinden biri hiç şüphesiz tedbir ve takiyyedir. Tedbir olarak derler ki bulunduğunuz her hangi bir ortamda eğer içki içmeniz gerekiyorsa için. Daha da ileri giden bu haşhaşi çete burada anlatamayacağım bir ahlaksızlık yapmanız gerekiyorsa onu da rahatlıkla yapabilirsiniz. Bundaki amaçları ise kendilerini kamufle etmek için yaptıkları zaten biliniyor. Takiyye yapacaklar ya, tedbir olarak bunları yapmak mubahtır onlara göre. Hem İslam adına hareket edeceksiniz hem bu aziz milleti bu tertemiz duygulara sahip olan bu insanlarımızı kandıracaksınız ve ondan sonra takiyye yapacaksınız, takiyye adı altında da tedbiren bunları yapmaya cevaz vereceksiniz. Bu çetenin bir diğer özelliği ise tertemiz insanlarımızın dini duygularını istismar ederek himmet adı altında topladıkları paralardır. Topladıkları bu himmetleri ise her türlü pislik için kullanıp o himmeti haraca dönüştürüp, zimmetlerine geçirmektir. Bunlar bizim ve vatandaşlarımızın katrilyonlarca paralarımızı yıllarca kendi emelleri için, Siyonist emelleri için, Amerikan uşaklığı için kullandılar. Yine bunların temel özelliklerinden biri ise biliyorsunuz işte, biz hizmet ediyoruz, biz altın nesil yetiştiriyoruz anlayışıyla kimin hizmet ettiğini, nasıl hizmet ettiğini bugünlerde daha çok iyi anlıyoruz. Bunların hizmet anlayışında aslında temel hedefleri paralel devlettir. Nasıl bir devlet İsrail uşağı bir devlet, nasıl bir devlet Amerikan uşağı bir devlet, Siyonist bir devlet temel hedefleridir. Rabbim bunlara hiçbir zaman fırsat vermesin, bunları kahhar sıfatıyla kahrı perişan etsin inşallah" şeklinde konuştu.

Yargının terör örgütüyle ilgili yoğun olarak çalıştığını belirten Yılmaz, "Emniyet güçlerimiz Allah kendilerinden razı olsun, çok önemli görevler ifa ediyorlar. Bugün sordum emniyetteki arkadaşlara günde kaç saat çalışıyorsunuz diye, asgari yirmi saat çalışıyoruz diyorlar. Buradan ben güvenlik güçlerimizi, emniyet güçlerimizi yerli ve milli emniyet güçlerimize saygılarımı sunuyorum, Allah yar ve yardımcıları olsun diyorum. Tabi başta Cumhurbaşkanımız liderimiz Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iki gün içerisinde hükumetimiz devletimiz önemli kararlar alacak ve bunların tavsiye süreci daha da hızlandırılacak. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir ur gibi metastaz yapmış bir ur gibi suratlı bir şekilde bünyemizden kesip atacağız. Devletimizin kurum ve kuruluşlarını bu illegal yapıdan bu çeteden Allah'ın izniyle, sizlerin desteğiyle temizleyeceğiz. Liderimizden başbakanımızdan ikinci bir emir ve talimat gelinceye kadar meydanlarda bulunmaya devam edeceğiz" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Marş ve ilahilerin okunduğu program, meydanda toplanan binlerce kişiye yapılan yemek ikramı ile sona erdi.

Siverekliler,  demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Siverekliler,  demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Siverekliler,  demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Siverekliler,  demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Siverekliler,  demokrasi nöbetinin 13. gününde meydanları doldurdu

Kaynak: