Sivil toplum kuruluşları dünyanın yardımına koştu

Paylaşma ve dayanışmanın en üst seviyelere çıktığı ramazan ayında, sivil toplum kuruluşları dünyanın farklı noktalarındaki ihtiyaç sahiplerine el uzattı.
Sivil toplum kuruluşları dünyanın yardımına koştu

Türkiye'deki yardım kuruluşları ramazan ayında, başta savaş yaşanan bölgeler olmak üzere dünyanın birçok yerindeki ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA), Heybe İnsani Yardım Derneği, Biz Ümmetiz Platformu, Avrasya Vakfı ve merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu, ramazan ayında mağdur ailelerin sofralarına iftar ve sahurluk ulaştırdı, gıda malzemesi yardımı yaptı.

Biz Ümmetiz Platform Temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında paylaşarak sevinçlere ortak olduklarını söyledi.

Suriye'nin Halep, Hama, Humus, Bayırbucak, İdlib ve Atme bölgesinde günlük iftarlık ve sahurluk dağıtımı gerçekleştirdiklerini anlatan Altıntaş, "Suriye'de bu ramazanda binlerce ailenin yanında olduk." dedi.

Heybe İnsani Yardım Derneği Başkanı Yasin Karayel de Arakan, Burkina Faso, Gana, Nijer, Filistin, Suriye ve Hindistan'da 7 bin 500 kişiye iftar verdiklerini anlattı.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz ise Reyhanlı ilçesindeki 300 aileye gıda kolisi dağıttıklarını kaydetti.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz de ramazan ayı boyunca Türkiye, Malavi, Çad, Hindistan, Etiyopya'daki ailelerin yardımına koştuklarını anlattı.