'Sivilleri hedef almaları terör örgütünün bocaladığının işaretidir'

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Doğrudan sivilleri hedef alan saldırılara yöneldiler. Bu aynı zamanda terör örgütünün artık iyice bocaladığının işaretleridir." dedi.
'Sivilleri hedef almaları terör örgütünün bocaladığının işaretidir'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Van'da terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin, "Doğrudan sivilleri hedef alan, masum, günahsız insanları hedef alan saldırılara yöneldiler. Bu aynı zamanda terör örgütünün artık iyice bocaladığının, tarumar olmaya başladığının ve bu topraklarda barınamayacağının işaretleridir." dedi.

Canikli, AK Parti Giresun İl Başkanlığındaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, Allah'tan bayramı, milletin, tüm insanlığın barış içerisinde, huzur içerisinde hayatlarını sürdürmeleri için vesile kılmasını diledi.

"Masum günahsız insanları hedef alan saldırılara yöneldiler"

Canikli, bugün AK Parti Van İl binasına yönelik bir saldırı meydana geldiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Her geçen gün amaçlarına ulaşamayınca saldırıların hem şiddetini artıyorlar hem de ahlaki boyutunu düşürüyorlar. Yani doğrudan sivilleri hedef alan, masum günahsız insanları hedef alan saldırılara yöneldiler. Bu aynı zamanda terör örgütünün artık iyice bocaladığının, tarumar olmaya başladığının ve bu topraklarda barınamayacağının işaretleridir, aynı zamanda bunu görüyoruz. Hamdolsun mücadele çok etkili ve kararlı bir şekilde yürütülüyor."

Son üç hafta içerisinde, son bir ay içerisinde 30 yıldan beri girilemeyen yerlere girildiğine işaret eden Canikli, hepsinde terör örgütlerinin darmadağın edildiğini, terör örgütlerinin varlığının oralardan, o bölgelerden ortadan kaldırıldığını söyledi.

Nurettin Canikli, Çukurca ve Tendürek'in bunlardan biri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hamdolsun hepsinin üzerine gidiyoruz, çünkü oraları karargah olarak kullanıp bölgelerde vatandaşa baskı yapmak ve bölge üzerindeki ağırlıklarını sürdürmek için bir üs olarak kullanıyorlardı bu yerleri, girilmez denilen yerlerdi. Bugün bir tanesinde bayram namazı kıldı güvenlik güçlerimiz, o girilemez denilen yerlerden. 30 yıldan beri girilemez denilen yerlerden bir tanesinde güvenlik güçlerimiz, bilmiyorum fotoğrafı gördünüz mü? O fotoğraf gurur tablosudur, o fotoğraf bizim kahramanlarımızın fotoğrafıdır, milletin kendisinin fotoğrafıdır.

"Hiç kimse terör örgütleri mensuplarının korunması sonucunu doğuracak bir adım atmasın"

FETÖ'nün tüm kamudan kazınması, temizlenmesi ve aynı zamanda finans kaynaklarının kurutulması noktasındaki çalışmalara değinen Canikli, çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti.

Aynı çalışma biçiminin, aynı mücadele biçiminin bölücü terör örgütüne yönelik olarak da başlatıldığını vurgulayan Canikli, "Güvenlik öncelikli mücadelemiz uzun yıllardan beri devam ediyor biliyorsunuz, yine PKK terör örgütünde, devlette ona yakın, ona müzahir, ona eğilimli kim varsa onların da hepsini temizleyeceğiz, başladık zaten." diye konuştu.

Devleti bütün bu terör örgütlerinin hepsinden temizleyene kadar da bu mücadelenin sürdürüleceğine işaret eden Canikli, hiç kimsenin, hiç bir siyasi partinin, hiç bir organizasyonun, hiç bir devletin terör örgütlerini korumaya çalışmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. 

Nurettin Canikli, mücadelenin terör örgütleriyle olduğunu vurgulayarak, "Terör örgütü mensuplarına yöneliktir, hiç kimse şu veya bu şekilde başka söylemler adı altında terör örgütleri mensuplarının korunması sonucunu doğuracak bir adım atmasın. Herkes hesabını, kitabını ona göre yapsın. Bu içerideki bazılarına sözümüz, sesleniyoruz ve dışarıda da bazı devletlere söylüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Tehdidi sıfırlayacağız"

Canikli, yedi düvele karşı mücadelenin sürdüğünü aktararak, şunları söyledi:

"Bir taraftan da Suriye'deki terör örgütlerini ortadan kaldırmak, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden o unsurları ortadan kaldırmak için biliyorsunuz 24 Ağustos'ta Suriye'ye yönelik olarak bir hareket başlatıldı Cerablus'ta. Daha sonra Çobanbeyli'den ikinci bir kapı açıldı ve birliklerimiz birleşti. Yani iki noktadan giren birliklerimiz Suriye'de birleştiler. Bu mücadele de kararlılıkla artık terör örgütleri Suriye'den Türkiye'ye yönelik tehdidi tamamen ortadan kaldırana kadar devam edecek. Yine hiç kimse bizden bu tehdit sıfırlanmadan oralardan çekilmemizi beklemesin."

Tehdidi sıfırlayacaklarını dile getiren Canikli, "Çünkü bakın aylardan beri oralardan yapılan saldırılar var, top atışları, dolayısıyla o güvenliği tesis etmemiz gerekiyor. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin görevi. Vatandaşlarının önce can güvenliğini sağlamak Türkiye Cumhuriyeti devletinin görevi, hükümetimizin görevi, bunu yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." dedi.