Siyah arabalara yasak! Muayenesi yapılmayacak

Sık sık ilginç yasaklarla gündeme gelen Türkmenistan şimdi de siyah otomobillere karşı tavır aldı.
Siyah arabalara yasak! Muayenesi yapılmayacak

BBC’nin haberine göre, bu ay ortasından itibaren Türkmen gümrüklerinde siyaharabaların ülkeye sokulmasına izin verilmiyor.

BBC’nin haberine göre Dubai’den getirilmek istenen 2 siyah otomobilin sahiplerine gümrükte, “Beyaz araba alın, beyaz şans getirir” tavsiyesinde bulunuldu. Habere konu olan otomobillerin ithalatçıları, “Her yıl başka bir şey yasaklıyorlar. Motor kapasitesi 3.5 litrenin üzerinde araçlar, siyah camlı araçlar, 1 yaşından büyük araçlar, süper lüks araçlar, şimdi de siyah yasaklandı” diye yakındı. Başkent Aşkabat’ta da artık siyah arabaların muayenelerinin yapılmadığı belirtiliyor.

Devlet beyaza döndü

Rus RIA Novosti haber ajansı, birkaç ay önce Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un beyaz bir limuzin makam aracı kullanmaya başlamasıyla, ülkenin tepe 160 devlet görevlisinin de siyah makam araçlarını beyaza çevirdiğini yazmıştı. Yeni kısıtlamanın bununla bağlantılı olduğu düşünülüyor. Türkmenistan’da bir aracı boyatmak yaklaşık 2 bin dolar tutuyor. Türkmen hükümeti, Aşkabat’taki birçok binayı mermerle kaplayarak, başkenti bir beyaz şehre çevirmek istiyor.