Siyasi partilerde bayramlaşma

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında bayram ziyaretleri gerçekleştirildi.
Siyasi partilerde bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu.

AK Parti heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyesi Faruk Demir karşıladı. 

Karşılıklı bayram tebriğinin ardından konuşan Erdoğdu, Gazze'de yaşananlar nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül de başta Filistin ve Gazze olmak üzere Irak ve Suriye'de yaşananlara değinerek, "Bu kan ve vahşet hem bölgeyi hem de bütün dünya barışını tehdit ediyor" dedi.

Musul'da rehin alınan konsolosluk çalışanlarını hatırlatan Levent Gök de IŞİD'e dikkati çekti.

Türkiye'nin çok dikkatli olması gereken günler yaşadığını savunan Gök, "Herkesin çok sorumlu olması gereken bir zaman diliminden geçiyoruz. IŞİD diye bir terörist çete, Ortadoğu'yu kana buluyor. Burada atılacak her adımın büyük önemi var. Suriye ve Irak'ta parçalanmalara gidecek gelişmeler var. Hepsi burnumuzun dibinde oluyor. IŞİD'in açacağı tehlikeyi bizler öngörüyoruz, umuyorum ki ülkemizi yöneten iktidar da bunun bilincindedir" diye konuştu. 

Ziyarette, Irak Türkmenler'in yaşadıkları da konuşuldu. Gül, başta hükümet olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun Türkmenler'e yardım ulaştırdığını anlattı. Her iki heyet, cumhurbaşkanı seçimlerinin ülkeye hayırlı olması temennisini de dile getirdi. AK Parti heyetindekilerin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim logosunun bulunduğu rozet takmaları dikkati çekti. 

DSP ve İP de ziyaret etti

AK Parti heyetinin ardından DSP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Dilara Tanbova ile PM üyesi Erdinç Özdil, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. Bu ziyarette ise Gazze'nin yanı sıra 17 ve 25 Aralık operasyonları ile emniyetteki "paralel yapı" operasyonları gündeme geldi.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, MYK üyesi Arife Köse ve PM üyesi Emir Ali Türkmen de CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu. 

HDP heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir karşıladı. 

Başta CHP'liler olmak üzere tüm vatandaşların bayramını kutlayan Dora, "Ama biz bu bayramı buruk yaşıyoruz" dedi. 

Erdoğdu da geçmişte Ortadoğu'da farklı inançtaki bayramların ortak kutlandığını anımsattı.

BTP ve BBP ziyaretleri

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Yaşar başkanlığındaki Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) heyeti de CHP'yi ziyaret etti. Ziyarette, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konuşuldu. 

Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler başkanlığındaki BBP heyeti de CHP'ye bayram ziyareti yaptı. 

Şenliler, "tasalı bir bayram" yaşadıklarına dikkati çekerek, "İnşallah gelecek bayramlar daha güzel olur. Biz buna inanıyoruz, insan umudunu kaybetmemeli. Biz bu sıkıntıların gideceğine inanıyoruz. Özellikle Türkmen kardeşlerimizin kaldığı uygulamalar, soykırımlar, Gazze'de yaşanan soykırım, Kırım Rusya'nın kucağına gitti, Doğu Türkistan'da 1450'leri yaşıyoruz. Endülüs'teki hadise tekerrür ediyor. Bir Emevi fitnesi yaratıldı. İnşallah çok da büyük felaketlere maruz kalmadan bunlar izole olur. İslam alemi aklını başına alır diye umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

"Daha vahimi dünyanın seyirci kalması"

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret ederek, bayramı kutladı. Ziyarette, Gazze'deki gelişmeler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşuldu. 

Çetinkaya, Gazze'de bir katliam olduğunu vurgulayarak, "Geçici ateşkesten sonra manzara vahimdi. Bundan daha vahimi ise dünyanın bu manzaraya seyirci kalmaları" diye konuştu. 

AK Parti'den MHP'ye ziyaret

AK Parti heyeti, Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretleri kapsamında MHP’yi ziyaret etti.

MHP’de konukları, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Ayhan, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bulduk Özdemir karşıladı.

AK Parti adına MHP’ye gelen heyette İzmir milletvekili MKYK Üyesi Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kozan, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Timurtaş yer aldı.

Partisi adına açıklamalarda bulunan Dağ, hayırlı bayramlar dileğinde bulunarak, gelecek yıllarda da bayramların birlik ve beraberlik içinde geçirilmesini arzu ettiklerini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcı Ayhan da yakın coğrafyada yaşananlardan dolayı büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, “Bölgemizde meydana gelen olaylarda uyguladığımız dış politikaların, bizi sıkıntıya soktuğunu, hareket alanımızı sınırladığını düşünüyoruz” dedi.

Ayhan’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmeleri üzerine AK Parti  heyeti adına konuşan Dağ, “Dokuzun gelişi sekizden belli olur inşallah. Sekiz tane seçim geçirdik, hepsinden bir şekilde biz galip ayrıldık. Aynı şekilde dokuzda da benzerlikler olabilir” diye konuştu.

Partilerden BBP'ye ziyaret

BBP'yi de sırasıyla Hüda-Par, Saadet Partisi, MHP, DSP, DP, AK Parti ve CHP heyetleri ziyaret etti.

Parti genel merkezinde bayramlaşmaya gelen siyasi parti temsilcilerini, BBP Genel Başkan Yardımcıları Haşim Yanar, Ünsal Karabulut, MKYK üyesi Mehmet Türksoy ve Genel Başkan Özel Kalem Müdürü Recep İnan kabul etti. 

BBP'ye ilk ziyareti Hüda-Par Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet gerçekleştirdi. 

Ziyarette, BBP Genel Başkan Yardımcısı Yanar, yurt içinde ve yurt dışında yaşanan üzücü olaylar nedeniyle bayramı buruk karşıladıklarını ifade etti.

BBP'ye ikinci ziyareti Saadet Partisi Genel Sekteri Tacettin Çetinkaya, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Ali Vural ve Ankara İl Başkan Yardımcısı Abdullah Şahan'dan oluşan Saadet Partisi heyeti gerçekleştirdi.

Saadet Partisi Genel Sekteri Çetinkaya, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının kınadığını belirterek, Müslüman ülkelerin liderlerinin İsrail'e karşı gerekli tepkiyi göstermediklerini ileri sürek, eleştirilerde bulundu.

MHP heyetinin ardından BBP, sırasıyla DSP Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Kul ve Dilara Tambova ile DP Genel Sekreteri Ertan Küçükay ve Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe'den oluşan siyasi parti heyetlerini ağırladı.

BBP'ye, AK Parti'yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet ziyarette bulundu.

Partiler arası bayramlaşma kapsamında BBP'yi en son Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, PM üyeleri Gaye Uskuer ile Umut Akdoğan'dan oluşan CHP heyeti ziyaret etti.

Halıcı, Gazze'de yaşananları üzüntüyle takip ettiklerini ve İsrail'i kınadıklarını ifade ederek, huzur ve refah ortamının gelmesi temennisinde bulundu.

Saadet Partisi'ne ziyaretler

Saadet Partisini de sırasıyla DP, BBP, AK Parti, İP, HDP, MHP, DSP, CHP heyetleri ziyaret etti. 

Siyasi parti heyetlerini, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Temel Karamollaoğlu, Ziyattin Tokar ve Genel İdare Kurulu Üyesi Erkut Aşar ağırladı.

DP heyetinin ziyaretinde konuşan Karamollaoğlu, İslam aleminin ciddi bir acı yaşadığını, Müslümanların insanlıkla bağdaşmayan bir zulme uğradığını söyledi. 

Karamollaoğlu, Gazze'de yaşananların bir uyanışa vesile olmasını diledi.

BBP heyetinin ziyaretinde de İsrail'in Gazze saldırısı ve Cumhurbaşkanlığı seçimi konuşuldu.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Senliler, Saadet Partisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarafsız kalmasının nedenini sordu.

Temel Karamollaoğlu, parti içinde prensipler üzerinde kimin cumhurbaşkanı olması noktasında ittifak sağlanamayınca herhangi bir adayı desteklememe yönünde bir adım atıldığını belirtti.

Senliler ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 1-2 puan önde gördüğünü ifade ederek, "AK Parti, sürekli bir düşman yaratıyor. Daha önce Ergenekon, Balyoz, askeri vesayete karşı duruş vardı. Paralel yapıdan sonra ne çıkacak merak ediyorum" dedi.

Saadet Partisini AK Parti adına MKYK üyesi ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kozan, Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Osman Timurtaş ziyaret etti.

Dağ, güzel bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, "Allah'ın izniyle her şey Türkiye için iyi olacak. Temennimiz de tespitimiz de o. İnşallah yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

Karamollaoğlu ise dünyanın gidişatının rahat bir istikamette gelişmediğini belirterek, endişeli olduklarını söyledi.

İP MYK Üyesi Hüseyin Karanlık başkanlığındaki heyetin ziyaretinde ise Madımak olayı konuşuldu. Dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, konuyla ilgili isminin karalanmaya çalışıldığını anlattı.

Karamollaoğlu, Madımak olayının Türkiye'nin faili meçhullerin en fazla olduğu, en karanlık döneminde yaşandığını, Alevi-Sünni çatışması çıkarmak isteyenlerin, toplumda bunun alt yapısı olmadığı için başarıya ulaşamadığını aktardı.

Daha sonra Mardin Milletvekili Erol Dora başkanlığındaki HDP heyeti Saadet partisine ziyarette bulundu.

Dora, Gazze'de yaşanan insanlık dramının son bulmasını dileyerek, inancı ve yapısı ne olursa olsun insana insan olarak baktıklarını söyledi.

Saadet Partisini daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Halil Öztürk ve Sema Doğan ziyaret etti.

Karakaya, "Sıfır sorun derken sırf sorun haline geldik" diyerek, cumhurbaşkanı seçiminin bu açıdan önemli bir adım olacağını söyledi.

Daha sonra gelen DSP heyetine başkanlık yapan Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, İsrail'in Gazze saldırılarına değinerek, Batı'lı ülkelerin Ortadoğu'daki oyunlarının bozulması gerektiğini söyledi. Karamollaoğlu da bunun için sanayileşmenin ve güçlü olmanın önemine işaret etti.

Saadet Partisini son olarak CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, Parti Meclisi üyeleri Gaye Usluer ve Umut Akdoğan heyeti ziyaret etti.

Halıcı, İsrail'in Gazze saldırılarına değinerek, Türkiye'nin dış politikasına yönelik eleştirilerde bulundu.