"Size 'hocam' diyebilir miyim?"

"Size 'hocam' diyebilir miyim?"

Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'nun Meram ilçesi Kürden Mahallesi'nde evinin hemen bitişiğindeki bahçenin sahibi Ali Erkek,  Davutoğlu'nun kendisine "Bana içinizden geldiği gibi hitap edebilirsiniz" demesi üzerine, "Hocam" demeye başladığını söyledi.

Davutoğlu'nun Konya'daki konutunun bulunduğu mahallenin muhtarı Mustafa Erkek, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresini mahalleliyle televizyondan izledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkan adayı olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu açıklamasının ardından çok mutlu olduklarını dile getiren Erkek,  o günden sonra heyecanlarının doruğa çıktığını kaydetti. Davutoğlu'nun Konya'ya geleceği günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Erkek, "Başbakanımızın evinin bulunduğu mahallede muhtarlık yapmak bana ayrı bir mutluluk veriyor. Muhtarlık dönemimde ben de Ahmet bey gibi başarılı olmak için çalışıyorum" dedi.

- "İçinizden geldiği gibi hitap edebilirsiniz"

Komşusu Ali Erkek (65), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun son derece mütevazı bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

Davutoğlu ile ilk tanışmasını da anlatan Erkek, "Bahçede çalışırken bizi ziyaret etti. Yaklaşık 15 dakika konuştuk. Kendisine 'İlk defa bir devlet büyüğüyle yüz yüze konuşuyorum. Nasıl hitap etmemi istersiniz? Bakanım mı, komşum mu, ağabeyim mi, hocam mı?' diye sordum. 'İçinizden geldiği gibi hitap edebilirsiniz' cevabını verince ben de 'hocam' dedim" diye konuştu.

Erkek, ülke çıkarlarını hep en üst seviyede tutan biriyle komşu olmanın kendisine gurur verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Davutoğlu, gerçekten bizden biri. Mazlumla ağlayan, mazlumla gülen biri. Gazze'de çocuğunu kaybeden babaya sarılıp ağlaması bizi derinden etkiledi. Ancak samimi bir insan o babaya o şekilde sarılıp ağlayabilir. Davutoğlu ile biz de oturup ağladık. Artık Başbakanın komşusuyum. Bu da çok farklı bir duygu. Davutoğlu, Dışişleri Bakanı ya da Başbakan olmasa bile ona her zaman saygı ve sevgi duyarım. Davutoğlu, Meram'daki konutunu aldıktan sonra buraya ilgi arttı. Bahçem hemen Davutoğlu'nun evinin yanında olduğu için buraya çok talipli çıktı. Ama satmayı hiç düşünmedim."