Skandal geziye ikinci inceleme

Star’ın ‘AB fonuyla terör eğitimi’ manşetiyle ortaya çıkardığı skandal büyük ses getirdi. Diyarbakır Valiliği’nin sorumluların gerekli cezayı alması için girişimde bulunduğu öğrenildi.
Skandal geziye ikinci inceleme
Star, AB ülkeleri arasında öğrenci değişimi programı olan Leonardo Da Vinci projesi kapsamında Almanya’nın Berlin şehrindeki  ‘Mesleki Eğitim Programı’na katılan Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 10 öğrencinin, PKK’nın güdümündeki derneklere götürülerek örgüt paçavralarıyla fotoğraf çektirdiğini ortaya çıkarmıştı. Haberde, 23 Mart-05 Nisan 2014 tarihleri arasında Diyarbakır’dan Almanya’ya götürülen öğrencilerin, mesleki gelişim değil terör örgütü eğitiminden geçirildiği belgelenmişti.

star.jpg

CEZA AZ BULUNDU

Diyarbakır Valiliği, 3 öğretmen ve okul müdürü refakatinde yapılan Berlin gezisinden 17 Ocak 2016’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen e-posta ile haberdar olunduğu ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamaya göre soruşturmayı yürüten müfettişler, öğrencilerin güvenliği ve eğitimin verimliliği açısından refakatçi olarak görevlendirilen öğretmenler hakkında sorumluluklarını yerine getirmedikleri için ‘kınama’ cezası istedi. Vali Yardımcısı Remzi Kattaş’ın imzasıyla Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen dosyada ise öğretmenler hakkında istenen ‘kınama’nın az bulunduğu cezanın artırılması talep edildi. Disiplin amiri olan Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş ise müdür ve öğretmenler için müfettişlerin istediği ‘kınama’ cezasını bile ‘geçmiş dönemlerdeki çalışmalarının olumlu olması ve bu konuda vermiş oldukları son savunmaların yeterli görüldüğü’ gerekçesiyle uygulamadı. Diyarbakır Valiliği de yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda ihmal, kusur veya kastı görülecek tüm görevliler hakkında gerekli işlemler ivedilikle yerine getirileceğini açıkladı.