Skandal kararda imzası olan Türk: Cem Özdemir

Almanya Parlamentosu'nda oylanan 1915 olaylarına ilişkin tasarı kabul edildi. Türkiye'ye karşı meclisin onayladığı bu skandal tasarıda, bir Türk'ün de onayı bulunuyor.
Skandal kararda imzası olan Türk: Cem Özdemir

Almanya'da 1915 Ermeni olaylarını 'soykırım' olarak tanıyan yasa tasarısı onaylandı.

Almanya'nın utanç dolu tarihine rağmen Türkiye'ye karşı böyle bir skandal kararı onaylayanlar arasında bir Türk de yer alıyor. O isim, Daha önce Alman Parlamentosu'nda Türkiye'ye karşı haddi aşan konuşmalarıyla bilinen Çerkes asıllı Cem Özdemir. Cem Özdemir Almanya Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir. Tasarıyı hazırlayıp parlamentoya sunan da bizzat onun partisi.

Tasarı üzerine özel çalışmış

Parlamentodan onay alan tasarı, geçen yıl oylamaya sunulacaktı ancak Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin zedelenmemesi için dondurulmuştu. Fakat Yeşiller Partisi Başkanı Cem Özdemir'in çabaları ile yeniden gözden geçirilip parlamentodan geçirildi.

Türkiye'ye düşman

Cem Özdemir, daha önce tasarıyla ilgili verdiği röportajda “İnanıyorum ki bu karara Ankara çok kızacak. Ancak Federal Meclis Erdoğan gibi despot birine boyun eğmeyecek. Alman Dışişleri Bakanlığı'nın Ermeni soykırımına ilişkin dokümanları net ve açıktır. Alman parlamentosunun Ermeni soykırımını tanımasından sonra Türkiye'nin inkar etmesi zor olacak. Ne kadar zor olursa olsun, ancak kendi tarihimizle yüzleştiğimiz takdirde, anlaşmazlıklarda güvenilir bir biçimde arabuluculuk yapabilir; dini ve etnik azınlıkların korunmasına sahip çıkabiliriz" ifadelerini kullanmıştı.

HDP'li vekillerle Cizre'ye gitmişti
cizre-002.jpg

 

Kaynak: