Skandal! "Tribünde kadın istemiyoruz"

İtalya’da Lazio’nun taraftar grupları kale arkasında kadın taraftarları görmek istemediklerini belirtti. Napoli maçı öncesi bir bildiri dağıtıldı. Kulüp ise açıklama yaparak yapılan hareketin resmi olmadığını kaydetti.
Skandal! "Tribünde kadın istemiyoruz"

İtalya Serie A kulüplerinden Lazio’da taraftarlar arasında skandal bir karar alındı. Roma şehrinin takımı iç sahadaki maçlarda kadın taraftarlara karşı olumsuz bir kampanya başlattı.

Ligin ilk haftasında Napoli’ye karşı oynanan maç öncesi Curva Sud olarak bilinen kale arkası tribünde taraftar grupları bir bildiri dağıtarak, ilk 10 sırada kadın taraftarların olmasını istemediklerini duyurdu.

Yazılı bildiride kadın taraftarların diğer tribünlere geçmesinin istendiği, kendilerinin bulunduğu bölümde sadece erkek taraftarların olması istendi. Bu skandal karar sonrası Lazio’dan bir resmi açıklama geldi.

Lazio’nun medya bölümünden yapılan açıklamada, “Kulübümüzün resmi olarak almış olduğu bir karar değildir. Biz her türlü ayrıma karşıyız. Bu hareket birkaç taraftarın, grubun yapmış olduğu harekettir bizimle bağdaştırılmamalı” dendi. (Milliyet)